BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YÜCEL YILMAZ’DAN BAŞKAN GENÇER’E ZİYARET

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer makamında, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz’ı kabul etti. Seçim sürecinin değerlendirildiği, Ayvalık’ın tarihinden coğrafi durumuna kadar farklı konuların gündeme geldiği ziyaret, sıcak ve samimi bir ortamda geçti.

Ayvalık’ta bir dizi ziyarette bulunan AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti.  Yılmaz’a ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Avukat Ahmet Sağlam, Parti Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey, parti İlçe başkan vekili Hüseyin Gün, parti Ayvalık Belediye Başkan aday adayları Belediye Meclis üyesi Ali Gür  ve muhtar Erdinç Tügen, Ayvalık Belediye Meclis üyesi Oğuz Başkurt, ilçe eski başkanları Hakan Kayaalp ve Hasan Kıtay eşlik etti.

“SEÇİMLE YAŞIYORUZ”

Siyasette çok ağır bir süreç yaşandığını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “5. Senemi tamamladım. Neredeyse 8 ayda bir seçim yaşadım. Diğer belediye başkanları, il, ilçe başkanları için de geçerli. Seçimle yaşıyoruz. Yani bu dönemde aldığımız tecrübeyi insanlar 20 senede falan alır” dedi.

Ayvalık’ın kaç kırsal mahallesi olduğunu soran Yücel Yılmaz, “Bereketli bir dönem. Biz de seçimler boyunca hayırlarda dolaştık. 8 ayda bir zorunlu oy istemeye gittik. Ayvalık’ın 16 kırsal mahallesi var. Biz dolaş dolaş bitiremedik. Beni Ayvalık’a aday gösterin dedim” dedi. Başkan Gençer, ‘Dur ya biz varız’ derken eski ilçe başkanı Hakan Kayaalp, ‘Başkanım yerimde gözün mü var?’ diye sordu

Ayvalık’ın 65 km sahil bandı olduğuna işaret eden Başkan Gençer, “Ayvalık öyle kolay değil. 65 km sahil bandında yerleşim var.  Her gelen , ‘öyle bir makamda oturuyorsun ki karşısı deniz, orman, tekneler’  diyor. Oysa gördüğümüz yok ki. Derdi çok buranın, her yerin öyle de. Burada şöyle bir farklılık var. Nüfus artışının yarattığı tahribat var. Bir de günü birlikçiler var. 80 bine yakın konutun Bunun 20 binin de yıl boyu yaşanıyor. Diğerleri 3 ay 5 ay. 800 km iç yolumuz var. Büyük rakamlar bunlar” dedi.

Başkan Yılmaz’ın, “Nereye gitsem seni tanıyorlar. Urfa’ya gidiyorum. Seni tanıyor Belediye ekipleri. Uçağa biniyorum göreviler seni tanıyor, selam söylüyorlar. Bir kere ne Edip dediler ne Zekai dediler” demesi üzerine Başkan Gençer, “Urfa’dan çok etkilendim. Bebekle gittiğimiz için çok ilgi oluyor. Belediye başkanlığından değil bebekten dolayı torpilimiz oluyor” dedi.

“AYVALIK, KORUYARAK DEĞERLENİR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gençer, “Hayırlı olsun. Teşekkür ederim. Hepimiz adayız. Kimler gelecek kimler gidecek bilmiyoruz ama önemli olan büyükşehirle beraber sorunlarımızı halletmek.  Bu dönemde hepimizin acemilikleri oldu. Büyükşehre geçtiğinden dolayı karmaşık oldu ve bir anda bütün sorunlarla karşılaşınca vatandaşa istediğimiz hizmeti veremedik. Şehrimizin en büyük sorunu alt yapı sorunu.  Özellikle tarihi kent içindeki sorunlar gerçekten üst seviyede. Su kanalizasyon, yol sorunumuz var. Tarihi kenti korumayı düşünen, tabiat parkımızı korumayı düşünen bir belediyeyiz. Meclisimizle birlikte tabii. Ayvalık’ın koruyarak değerleneceğine inandığımız için bugüne kadar kararlarımızı oy birliği ile aldık. Ayvalık çok hassas bir yer. Bir anda ipin ucunu kaçırırsak Ayvalık’ı kaybederiz” dedi.

“UNESCO’DA HEDEF LİSTEDE KALICI OLMAK”

Ayvalık’ın Endüstriyel Peyzaj başlığı altında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındığını kaydeden Başkan Gençer “Önümüzdeki dönemde hedefimiz, 2023’ü hedef koyuyoruz.  UNESCO Dünya Mirası listesinde kalıcı olmak.  Ayvalık’ın yapısı 1800’lerde şekillenmeye başlıyor. Bölgenin büyük bir kısmı fabrika. Bunların yüzde 90’ı duruyor. Fonksiyonları değişti ama şekil olarak iyi hallerini koruyorlar. 2 milyon zeytin ağacımız var.  Bunlarla birlikte peyzaj olarak kabul ediyoruz. Dünyada olmayan bir şey var Ayvalık’ta. Ortodoks Rum azınlık mübadelede gitmiş, yerine gelen Müslüman Türkler, Yunanlıların yaptığı iş kolunu devam ettiriyor. Dünyada nüfusu tamamen değişmesine rağmen iş kolunu aynen devam ettiren kent yok. Bu hikâye Ayvalık için çok özel bir hikaye” dedi.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yücel Yılmaz, “Bu ziyaretlerimizde ilçe teşkilatlarımıza kulak veriyoruz. Sonra vatandaşla toplantılarımız olacak.  Seçim kampanyamız 18 Şubat’ta başlayacak. “ dedi.

Karşılıklı hediyelerin verildiği ziyarette Başkan Gençer, Başkan Yılmaz’ı ‘Zeytin duası’ ile uğurladı.