KİLİN SANATLA YOĞRULARAK SERAMİĞE DÖNÜŞÜMÜNÜN HİKÂYESİ

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayan seramik sanatçısı Naile Cimit, kilin sanatla yoğrularak seramiğe dönüşümünün hikâyesini atölye çalışmaları ile bu sanatı öğrenmek isteyenlere aktarıyor. Çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen seramik kursları ilgi görüyor.

Seramik Sanatçısı Naile Cimit, küçük yaşlarda başladığı ve 58 yıldır eğitim ve birikimle zenginleştirdiği seramik sanatı deneyimini Ayvalık’ta yaşayanlarla paylaşıyor. Sakarya Mahallesi Avcılar Kulübü yakınında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan atölyesinde, seramik eğitimi veren Naile Cimit, çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı atölye çalışması yapıyor. Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında çocuklar için düzenlenen atölyeye 15 çocuk, aynı gün 13.30-15.30 saatlerindeki yetişkinler atölyesine 8 kişi katılıyor.

“ÜRETMEK İNSANIN RUHUNA VE BEDENİNE İYİ GELİYOR”

Son olarak Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri kapsamında sergi açan Naile Cimit, “Atölye çalışmalarımız sırasında ortaya çok güzel işler çıkıyor. Beni asıl heyecanlandıran ise ileride seramik sanatıyla ilgilenebilecek başarılı bir sanatçı olacak çocuklar yetiştirebilmek” dedi.  Kursa katılan estetisyen Başak Çallıoğlu “Henüz yeni başladım.  Üretmek insanın ruhuna ve bedenine iyi geliyor. Uzun süre seramik çalışmaya devam etmek istiyorum çünkü seramik sonsuz bir şey” derken Öğretmen Şeyda Cihan, “Vaktimi verimli geçirmek ve bir şeyler ortaya çıkarabilmek istedim. Mutlu ve heyecanlıyım” dedi.  Merhum Seramik Sanatçısı Ünal Cimit’in eşi olan ve birçok projesinde eşinin asistanlığının yanı sıra seramik öğretmenliği de yapan Naile Cimit, çok sayıda kişisel ve karma sergi açarken, eşi Ünal Cimit’in anısına, onun eserlerinin yer alacağı bir müze kurma girişimini sürdürüyor.