AYBEGEM ÖĞRENCİLERİ YERLİ MALI HAFTASINI KUTLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) ‘Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine temel eğitim dersleri ücretsiz olarak verilen, uzman öğretmenlerle etüt dersleri düzenlenen Ayvalık Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (AYBEGEM) çocukları, eğitim desteği vererek geleceğe hazırlarken milli değerlere de dikkat çekiyor.

EĞLENEREK ÖĞRENDİLER

AYBEGEM öğrencileri için 12-18 Aralık tarihleri arasında ülkemizdeki tüm okullarda kutlanan ‘Yerli Malı Haftası’ için bir program düzenlendi. Etkinlik kapsamında eğlenceli vakit geçiren AYBEGEM öğrencileri, kendileri için hazırlanan farklı farklı vitamin gruplarından oluşan meyve ve yiyecekler yediler. Öğretmenler tarafından yerli malı haftasının önemi, yerli üretimin ülke ekonomisine katkıları öğrencilere yaş seviyelerine uygun olarak anlatıldı. Aynı zamanda öğrencilere etkinlikte kullanılan vitaminlerin vücudumuza sağladığı faydalarla ilgili bilgiler verildi. Etkinlik sırasında keyifli vakit geçiren öğrenciler eğlenirken öğrenmenin tadına vardılar. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerin hem yerli üretim konusunda bilgi sahibi oldular hem de yaparak ve kavrayarak öğrenme sağlandı.

“TUTUMLU OLMANIN GEREKTİĞİ, İSRAF ETMENİN YANLIŞLIĞI VE PAYLAŞMANIN ÖNEMİ ÖĞRETİLDİ”

Yerli Malı Haftası ile 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik dar boğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal bilincin oluşturulması amaçlandığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Temeli büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında toplanan İzmir İktisat Kongresinde atılan ‘Yerli Malı Haftası’ ile hem milli değerleri hem yerli üretimin önemi hem de paylaşmanın güzelliği çocuklarımıza anlatılıyor” dedi.

Etkinlik için özel bir çalışma yaptıklarını ifade eden Türkçe Öğretmeni Derya Aydın, hafta boyunca çocukların yerli üretim ile elde edilen ürünleri kullanmanın önemi üzerinde bilgilendirileceğini belirterek, “Öğrencilerimiz evden getirdikleri ürünleri sınıf ortamında birbirleri ile paylaşıyorlar. Bu durum sadece yiyecek ve içecek ile ilgili değil. Yiyecek üzerinden çocuklara tutumlu olmanın gerektiği, israf etmenin yanlışlığı ve paylaşmanın önemi öğretiliyor. Haftanın bir diğer adı ‘Tutum Yatırım ve Türk Malı Haftası’. Yerli Malı Haftası AYBEGEM’de neşeyle sevgili çocuklarımızla kutlandı” dedi.