İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Nilgün KAYA

 ‘Sessizlik Sinemada Güzel’ sloganıyla bu yıl 13. kez seyirci ile buluşan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 15-16-17-18 Aralık tarihlerinde Edremit, Burhaniye, Altınoluk ve Ayvalık’ta da seyirci karşısına çıkıyor.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından emek, kadın, çevre, LGBTİ+ mücadelelerini beyaz perdeye aktaran Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Körfez’de de seyircisiyle buluşuyor. Festival filmleri ücretsiz olarak izlenecek. 13 yıldır gönüllü emekle yürütülen festivalin açılış programı 15 Aralık’ta, Edremit’te gerçekleştirilecek.  Yaşar Tunar Kültür Merkezi’nde saat 15.00’te açılış filmi olarak Aydın Orak’ın yönetmenliğini üstlendiği Yaşar Kemal Efsanesi adlı belgesel gösterilecek.

17 Aralık Pazartesi günü ise Ayvalık Sanat Fabrikası’nda 4 kısa, 1 uzun metraj film gösterimi yapılacak. Özgür Güzelgül’ün yönettiği Bir Yeşilçam Hikayesi: İhsan Yüce belgeseli izlenebilecek. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival;  Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ),  Tek Gıda-İş(TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, ÇEVBİR, CAPULTV ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor. Körfez’de ise Halkevleri, Burhaniye Eğitim-Sen, Burhaniye Alevi Kültür Derneği, Edremit Eğitim-Sen, Ayvalık Pir Sultan Abdal Derneği ve Ayvalık Sanat Derneği tarafından düzenlenecek. Edremit’te gerçekleştirilecek festival açılış yürüyüşüne katılmak isteyenler 0505 156 55 35 numaralı telefondan bilgi alabilir.