CHP İL ÖRGÜTÜ ‘BALIKESİR’ KARARINI KABUL ETMEDİ

Nilgün KAYA

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinden uzlaşma çıktı. CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan krizin akşam saatlerinde CHP’nin Balıkesir’de aday gösterdiği milletvekili Ahmet Akın’ı geri çekip, İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’u destekleme kararı ile çözüldüğü iddia edilirken, CHP il Başkanı Serkan Sarı, bu karara tepki gösterdi.

CHP ve İYİ Parti arasında paylaşılan iller de belli oldu. Buna göre 11 ilde CHP, 10 ilde İYİ Parti aday çıkaracak. CHP, mevcut büyükşehir belediye başkanları kendisinde olan Aydın, Eskişehir, Muğla, Hatay ve Tekirdağ’a ilave olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa’da büyükşehir adaylarını çıkaracak, İYİ Parti tarafından desteklenecek. İYİ Parti de Balıkesir, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya, Gaziantep, Denizli ve Manisa’da çıkaracağı adayları CHP bu büyükşehirlerde aday göstermeyerek destekleyecek. Bu illerin dışında kalan, örneğin Mersin’de her iki parti de aday çıkaracak, ancak birbirlerine yönelik bir mücadele içinde olmayacak. Bu illerdin ilçelerine dönük de her iki parti aday belirleme sürecinde karşılıklı anlayış içinde hareket edilecek. Mutabakata göre CHP Ankara’da Mansur Yavaş’ı aday gösterirken, büyük olasılıkla İstanbul adayı da İmamoğlu olacak.

CHP’nin Balıkesir’de aday gösterdiği milletvekili Ahmet Akın’ı geri çekip, İYİ Parti’nin adayı İsmail Ok’u destekleme kararına ise CHP İl başkanı Serkan Sarı’dan tepki geldi. Sarı, “ Adayımız Ahmet Akın’ın geri çekilmesi ile ilgili bir paylaşım yapıldı. Balıkesir İl Başkanlığı olarak ve Balıkesir’deki Cumhuriyet sevdalısı, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyorum diyen, devrimci anlayışı benimsemiş, Kuvayi Milliye şehrinin temsilcileri olarak Bu süreci kabul etmemiz mümkün değildir. Bu süreci kabul etmemiz, partililerimizi ikna etmemiz mümkün değildir. Balıkesir İl Başkanı olarak bu mücadeleyi vereceğiz, bu mücadele sonuçlanmazsa tüm örgütlerimizle istifa edeceğiz” dedi.