AYVALIK’TA ‘CAN DOSTLAR’ İÇİN YENİ YIL KERMESİ

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve gönüllü vatandaşlar, yaklaşan yılbaşı için farklı hediyeler arayan vatandaşlara yönelik bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda sokakta yaşayan hayvanlar yararına yılbaşı alışverişi için 20 stant oluşturuldu.

Ayvalık Köpek Bakım Çiftliğindeki Ogan Cemal Can Tedavi Merkezini yaptıran Zeynep Gülden Can öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler, Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü katkılarıyla kermes düzenledi.  13 Aralık Perşembe günü, 11.00-18.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kermeste,  hediyelik eşya, yiyecek ve içecek satışı yapıldı.

“ÖRNEK OLUYOR, FARKINDALIK YARATIYOR”

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sokakta yaşayan can dostların sahiplenilmesi çağrısında bulunarak, ”Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile gönüllülerin ortaklaşa yaptığı bir çalışma. Örnek oluyor, farkındalık yaratıyor. Ayvalık’ta çevreye yaşama, sokakta yaşayan hayvanlara çok büyük ilgi ve sevgi var. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz son yıllarda üstün bir gayretle çalışıyorlar can dostların bakımı ve sağlığı için. Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

Gönüllüler, 6’ncı kez düzenlenen kermesten elde edilen gelirle, can dostların acil ihtiyaçlarının hiçbir yere başvurulmadan karşılanmasını amaçladıklarını belirtti.