KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI PSİKOLOJİK, HUKUKSAL VE SOSYAL DESTEK

Nilgün KAYA

Kadına yönelik şiddet olaylarının ülkenin kanayan yaralarından biri olduğunu belirten Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, şiddetle mücadele amacıyla dernek olarak, kadınlara yönelik psikolojik, hukuksal  ve sosyal desteğe devam edeceklerini vurguladı. 

Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği Ayvalık Şubesi, 23 Kasım Cuma günü dernek binasında ’25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Üyeler ve kursiyerlerin katıldığı etkinlikte,  Psikolog Lale Arıcan, ‘ Toplum hayatında sevgi ve hoşgörünün yeri’ üzerine bilgi verdi. 

“ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN SEVGİ VE EĞİTİM GEREKLİ”

KASAİD olarak kadınlara her konuda destek için çalışmalar yaptıklarını ve kadına yönelik şiddete karşı psikolojik, hukuksal ve sosyal desteği sürdüreceklerini ifade eden KASAİD Şube Başkanı Filiz Karayelli, “Kadına yönelik şiddeti önlemede çocukluk döneminde anne karnından başlayan okula kadar uzanan ailede ve okulda sevgi verme ve eğitimin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi.