“ARAMIZDA ENGEL YOK”

Nilgün KAYA 

Ayvalık Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Küçükköy’de bulunan Ayvalık Belediyesi Halil Başyazgan Küçükköy Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde tören düzenledi. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, her şeyin yolunun sevgiden geçtiğini belirtirken, empati yapmanın önemine değinen Sakarya İlkokulu öğrencileri, ‘Aramızda engel yok’ mesajını verdi.  

1992 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilen ve dünya çapında organizasyonlar düzenlenen 3 Aralık Pazartesi günü, Ayvalık’ta da etkinliklerle gündeme geldi. Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için hazırlanan etkinlik, saat 13.00’te, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

 “HERŞEYİN YOLU SEVGİDEN GEÇİYOR”

Engelli vatandaşların kentsel hizmetlerden faydalanmalarını sağlamak amacıyla sosyal, sağlık, eğitim, fiziksel mekân ve kullanım alanlarında çalışmalar yürüttüklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, özel çocuklarla birlikte olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ifade etti.

Etkinliğe katılan tüm dernek ve eğitim merkezlerine teşekkür eden Başkan Gençer, “Nasıl tüm çocuklar bizim se bu çocuklar hepimizin çocukları. Çocuklarınızı eğitim için yolladığınız için teşekkür ediyorum. Eğitimle hayatlarını kolaylaştıracak ve mutlu olacaklar. Onlar mutlu olduğunda bizde mutlu oluyoruz. Her şeyin yolu sevgiden geçiyor. Burada sevgi var. Ben inanıyorum ki her geçen gün daha iyi yolda ilerleyen özel çocuklarımızla her zaman birlikte, kol kola olacağız. Ayvalık Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekibine de teşekkür ediyorum. Her zaman güzel çalışmalar yapıyorlar. Ayrıca 20 yılını dolduran Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneğine,  Ayvalık’ta özel çocuklarımıza verdiği eğitim ve destekle Türkiye’de örnek olan bir örgüt oldukları için teşekkür ediyorum. Ne zaman Zeytin Rehabilitasyon merkezi kuruldu Ayvalık’a yeni bir soluk geldi.  Kurucu ve eğitmenlerini de alkışlayalım. Bugün,  burada hepimiz bir aileyiz” dedi. Başkan Gençer, etkinliğe katılan Sakarya İlkokulu öğrencileri, Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi öğretmeni Emine Okyar ve Ayvalık Belediyesi Aş Evi ekibine de teşekkür etti.

SAKARYA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ ‘EMPATİ YAPTI’

Engelli dostu Ayvalık Belediyesinin konuyla ilgili çalışmalarını içeren sunumun ardından Sakarya İlkokulu 2-A Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Kemal Arık yönetiminde hazırladıkları gösteriyi sundu. Öğrenciler ‘Engelsiz bir Türkiye’ istiyoruz diyerek sundukları gösteride, görme, işitme-konuşma, ortopedik ve zihinsel engellileri anlama amacıyla ‘Empatinin’ önemine dikkat çekti. İşaret dilinde verdikleri mesajda, “Bugün 3 Aralık Dünya engelliler günü. Görmezden gelmeyin, duymazdan gelmeyin. Engelsiz bir dünya için sen de bir adım at. Engel siz olmayın. Aramızda engel yok’  dedi.

Öğrencilerin ‘Hayat bayram olsa’ şarkısına etkinliğe aralarında Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in de bulunduğu katılımcılar alkışlar ve şarkıyı söyleyerek, Palyaço Papi ve ekibi de dans ederek eşlik edince etkinlikte şenlik havası yaşandı.  3 Aralık Dünya Engelliler gününde yalnız bırakmadıkları için katılan herkese teşekkür eden BOED üyesi Devrim Kanlı, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Müjdat Kurt’u andı.

SİHİRBAZ FERDİNANDIN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

Sihirbaz Ferdinand Haralanbidu’nun iskambil kartlarından  çiçeklere farklı materyalleri kullanarak yaptığı birbirinden ilginç illüzyon gösterisi ilgiyle izlendi.

Palyaço Papi eşliğinde eğlenceli oyunlar etkinliğin devamında yer aldı. Başkan Gençer, ‘Hayat bayram olsa’ şarkısında tüm çocuklarla birlikte dans etti.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan, Figen Güren ve Zuhal Keskin, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli,   Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi, Özel Ayvalık Rehabilitasyon Merkezi, Özel Zeytin Rehabilitasyon Merkezi, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği, Ayvalık Zihinsel Engelliler Derneği yönetim ve üyeleri ile Sakarya İlkokulu öğrencilerinin katıldığı etkinlik saat 16.30’a kadar devam etti.