ADA SPOR KULÜBÜ, TESİS YENİLEME VE GENÇLERİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

Nilgün KAYA 

Adaspor yönetimi, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret etti. Kentin köklü spor kulüplerinden olan Ada spor ‘un yönetimi ile son maçların ve sezonun değerlendirmesini yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, alt yapıdan yetişen futbolculara fırsat tanınması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günden bugüne Ayvalık’ta tüm futbol kulüplerine ayrım yapmaksızın destek verdik. Ayvalık Belediyesi olarak spora ve sporcuya her alanda destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ada Spor Kulüp Başkanı Mustafa Kesebir, başkan yardımcısı Önder Tavşan, Genel Kaptan Mehmet Atala, alt yapı sorumlusu Şemsi Güner, yönetim kurulundan Ferit Bölgel ve Hüseyin Yılmaz’ı makamında ağırladı. Ziyarette, Ayvalık Belediye Meclis üyesi Hüseyin Barış’ta hazır bulundu.  Balıkesir 1. Amatör kümede mücadele eden takımın yönetimi ile sezon değerlendirmesi yapan Başkan Gençer, son maçlar ve kulüp yönetiminin çalışmaları konusunda bilgi aldı.  10 yıl süreyle Süper amatör kümede yer aldıklarını belirten kulüp yönetimi, “Üst ligde oynadığımız 10 yıl epey yıprandık. Maliyet yüksek. Şimdi amacımız hem biraz toparlanalım hem de tesisimizi yenilerken gençlerimizi geliştirmek” dedi.

“ALT YAPIYA ÖNEM ALT YAPIDAN GELEN SPORCULARA FIRSAT VERİLMELİ”

Ayvalık’ta başta futbol olmak üzere farklı spor dallarında yetenekli sporcular yetiştiğini kaydeden Başkan Gençer, “Uzun vadeli düşünüyorsunuz. Doğru bir fikir. Kendi çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Daha çok çocuğumuza hizmet vermeliyiz. Alt yapıya önem alt yapıdan gelen sporculara fırsat verilmeli. Takımda top oynar, yönetici olur. Gençlerimizde bu şekilde aidiyet duygusu gelişir. Bu şehre bağlılıkları artar.  Gençlerimizin Ayvalık’a sevgisinin devam etmesi için sanat ve spor önemli. Sanat ve spor hem gelişmeleri hem de buraya olan sevgileri için önemli” dedi.