ATLETLER BÖLGESEL KROS LİGİNDEN BAŞARIYLA DÖNDÜ

Nilgün KAYA

U16-U18 Bölgesel Kros Ligi 2.Kademe Yarışmalarında takım olarak 2-3 ve 4’ncü olan Ayvalık Atletizm Spor Kulübü başarı sevinçlerini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile paylaştı.  Çocuklar ve gençlere eğitim, sanat ve spor alanında destek vermenin öncelik olduğunu ifade eden Başkan Gençer, “Spor yapan, sanat yapan çocuklar ve gençler bir başka bakıyor hayata. Pırıl pırılsınız. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer makamında, Ayvalık Atletizm Spor Kulübü başkanı ve sorumlu antrenörü Sabahattin Tatar, kulübün kız ve erkek sporcuları,  kulüp yönetim kurulu üyesi Murat Yıldırım, On Beş Eylül Orta Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve kulüp antrenörü Murat Özduran’ı ağırladı.

ATLETLER, 4 TAKIM HALİNDE FİNALE KALDI

4 Kasım tarihinde Kocaeli’nde yapılan U16-U18 Bölgesel Kros Ligi 2.Kademe yarışmalarına katılan Ayvalık Atletizm Spor Kulübü sporcuları, U 18 erkeklerde takım olarak 1 ve 3, U 18 kızlarda takım olarak 2 ve U 16 erkeklerde takım olarak 3’ncü oldu. Kupaları ile birlikte Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret eden atletler, başarı sevinçlerini başkan Gençer ile paylaştı. Sporcuları ve antrenörleri tebrik eden Başkan Gençer, dünya klasiklerinden örnekler ve Büyük önder Atatürk’ün ölmez eseri Nutuk’u sporculara hediye etti.

“HER BAŞARILI SPORCUNUN ARKASINDA BAŞARILI BİR YÖNETİCİ VARDIR”

Kulüp sporcularının 4 takım halinde finale kaldıklarını ve 1 Aralık’ta Gaziantep’te düzenlenecek U-18 Türkiye Şampiyonasına katılacaklarını belirten Sabahattin Tatar, “Her başarılı sporcunun arkasında başarılı bir yönetici vardır. Eskiden sokaklarda giyiniyorduk. Esnafı dolaşıp ‘Atletlere yardım etmeyin’ diyen yöneticiler gördük. Bizlere destek veren herkese özellikle Belediye Başkanımız Rahmi Gençer ve belediyemize teşekkür ederiz” dedi. Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Özduran’ın kulübe alt yapıdan sporcu yetiştirdiğini belirten Sabahattin Tatar, “Alt yapıyı sağlamlaştırarak atletlerimizi alt yapıdan yetiştiriyoruz. Gençlerimiz hayranlık verici. Başarıları artarak devam ediyor” dedi.

“SPOR VE SANATLA UĞRAŞAN ÇOCUKLAR BİR BAŞKA BAKIYOR HAYATA”

Genç sporculara sporla geçen bu günlerinin kıymetini bilmelerini salık veren Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Daha iyi nasıl yaparız diye bakmamız lazım. Sizin spor yapmayan yaşıtlarınızla aranızda fark oluyor. Şöyle ki; paylaşmayı öğreniyorsunuz seyahat ediyorsunuz. Kibar bir rekabet oluyor. Spor yapan, sanat yapan çocuklar ve gençler bir başka bakıyor hayata. Dünyayı daha güzel görüyorsunuz. Moral açısından diğer çocuklardan farklı oluyor sanat ve spor yapan çocuklar. Diğer çocuklara göre hayata 2-3 basamak önde başlıyor. Hocalarınız çok emek harcıyor size. Böyle hocalarınız olduğu için çok şanslısınız. Pırıl pırılsınız. Başarılarınızın artarak devam edeceğine inanıyorum.  Çocuklarımızın ve gençlerimizin sanat, spor, kültür ve ekoloji konusunda eğitimleri ve uğraşıları benim için çok önemli.  Bu konularda destek vermeye devam edeceğim” dedi.  Atletler kupalarını Başkan Gençer’e hediye etti.