ŞİFA VE SEVGİ EVE TAŞINDI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi, yatalak durumdaki yaşlı ve hastalara yönelik evde sağlık ve bakım hizmeti ile hem kentte bir ilke imza atarken hem de önemli bir ihtiyacı gideriyor. Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ‘Sarı Melekler’ dediği, Evde Bakım ve Destek Hizmetleri ekibinin özveriyle çalıştığını belirterek, “Bakıma gereksinim duyan vatandaşlarımıza destek için bu alanda eğitim almış profesyonel ekibimizle görev başındayız” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in, 2015 yılında başlattığı ‘Evde Sağlık Hizmeti’ ile 7 bin 214, ‘Evde Bakım Hizmeti’ ile de 4 bin 128 vatandaşın evine şifa ve sevgi taşındı. Evde Bakım ve Destek Hizmetlerinin 7 kişilik ekibiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatan Ayvalık Belediyesi, yara bakımı ve pansumandan tansiyon ölçümü ve kişisel bakım hizmetine kadar pek çok alanda yardım ve destek sağlıyor.

7 BİN 214 KİŞİYE SAĞLIK 4 BİN 128 KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ

Ayvalık Belediyesi’nde ilk kez oluşturulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Evde Bakım Hizmetleri Ekibi, bakıma gereksinim duyan vatandaşlara yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Ürkmez yönetimindeki Evde Sağlık Destek Merkezi Eray Bacan ve yardımcısı Banu Uğral sorumluluğunda 4 sağlık personeli ve 3 şoförden oluşuyor.

İhtiyacı olan evlere giden ekipler, yaşlı ve hastaneye gidemeyecek durumdaki hastalara evde tansiyon ölçümü yapıyor, beslenme ve hijyen önerilerinde bulunuyor, yatak yaralarına yönelik hem koruyucu hem de pansuman uyguluyor.  Ekip,  ameliyat pansumanlarının yanı sıra saç kesme ve tıraş gibi kişisel bakım ve destek tedavi için canla başla çalışıyor. Yapılan hizmetle yaşlıların kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmemeleri sağlanıyor. Ekipler evlerden gülen yüzler ve teşekkürlerle uğurlanıyor. 2015 yılında rutin olarak verilen evde sağlık hizmetinden 1140 vatandaş yararlanırken 2016 yılında 2 bin 160, 2017 yılında 2 bin 64 ve 2018 yılında 1850 kişiye hizmet verildi. 2015 yılında rutin olarak verilen evde bakım hizmetinden 864 kişi yararlanırken 2016 yılında 1344, 2017 yılında 1200 ve 2018 yılı Kasım ayı itibariyle 720 kişiye bu hizmet verildi. Hasta nakil hizmetlerinden ise 2015 yılında 600, 2016 yılında 987, 2017 yılında 663 ve 2018 yılında 521 kişi olmak üzere 2 bin 771 kişi yararlandı.

“BAKIMA GEREKSİNİM DUYAN VATANDAŞLARIMIZA BAKIM VE DESTEK HİZMETİ VERİYORUZ”

Başkan Gençer, “Ayvalık Belediyesi olarak kentin mutluluğunun temiz ve sağlıklı toplum temeline dayandığı görüşü ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Herkes için sağlık ve hizmetlerin sürekliliği prensibi sağlıklı bir yaşam ortamı sağlamak için evde bakım ve sağlık hizmetlerini 2015 yılında başlattık. Büyüklerimiz, engellilerimiz, kronik hastalığı olan ve nekahet dönemindeki hasta vatandaşlarımız için verdiğimiz hizmet kapsamında; evde kişisel bakım, sağlık bakımı ve evde yardım hizmeti sunuyoruz. Onların evlerinde bağımsız olarak yaşamlarını sürdürmelerine destek olmak ve yaşam kalitelerini arttırmak için bu alanda eğitim almış profesyonel ekibimizle görev başındayız” dedi.

Evde Bakım ve Sağlık Hizmetlerinden annesi Ayşe Önce adına yararlanan vatandaş Zeynep Önce, “Belediyemizin verdiği en güzel hizmet bu. 4 yıldır hafta 3 kez anneme bakmaya geliyorlar. Ambulans hizmetini de 4 kez kullandık. Hem Ayvalık Devlet Hastanesine hem de şehir dışındaki hastanelere giderken kullandık. Başkanımız Rahmi Gençer’e teşekkür ederiz” dedi.

Başvurular 0850 811 10 10 numaralı Alo Belediyem hattı aracılığı ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılabilir.