KOZAK’TA HALK, TAŞ OCAKLARININ ÇED TOPLANTISINI YAPTIRMADI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın Kozak Yaylası’nda faaliyet gösteren taş ocaklarının sahasının genişletmesi için yapılmak istenen ÇED toplantısını köylüler ve yaşam savunucuları tarafından izin verilmedi.

Çam fıstığı ile bilinen Kozak Yaylası’nda uzun süreden bu yana faaliyet gösteren taş ocaklarının sahasının genişletilmesi için yapılmak istenen ÇED toplantısını köylüler ve yaşam savunucuları engelledi.

Göltaş Andezit taşocağı şirketinin Bağyüzü köyünde yapmak istediği ÇED toplantısı öncesi toplantının olacağı yere giden Ayvalık Çevre Platformu üyeleri ve Bağyüzü köylüleri Kozak Yaylasın’daki fıstık çamlarının ocaklardan çıkan tozlardan etkilenerek yok olmaya yüz tuttuğunu ve gece geç saatlere dek patlatılan dinamit seslerinden evlerinde uyuyamadıklarını dile getirerek toplantının yapılamasına izin vermedi. Balıkesir Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu ÇED toplantısının yapılamadığına ilişkin tutanak tutuldu.  Bağyüzü köylüleri ve yaşam savunucuları doğaya ve insanlara geri dönülmez zararlar verdiğini belirttikleri taş ocaklarına karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi.