CUMHURİYET’İN 95. YILI KUTLAMALARI BAŞLADI

Nilgün KAYA

Cumhuriyet’in ilanının 95. Yıldönümü nedeniyle 28 Ekim Cumartesi günü Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene katılan vatandaşlar, Atanın anıtını çiçek bahçesine dönüştürdü.

Her yıl 29 Ekim’de ulusça, coşkuyla, kıvançla, onurla kutladığımız en büyük milli bayramımız Cumhuriyet Bayramı için Ayvalık’ta ilk tören 28 Ekim Cumartesi günü düzenlendi. Saat 13.00’te başlayan törene Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, BAÜ Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdür vekili Yrd. Doç. Dr. Figen Erdoğdu, siyasi parti meslek odası ve demokratik kitle örgütü temsilcileri, gaziler, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri alkışlar arasında sunulurken törene katılan vatandaşlar, çiçeklerle Atanın anıtını çiçek bahçesinde dönüştürdü. Saygı duruşu ve Şef Ergün Tekincan yönetimindeki Belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasının ardından tören sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim Pazartesi günü, 09.30-10.00 saatleri arasında Kaymakamlık makamında tebrikat töreni düzenlenecek. Hüsnü Uğural Stadyumundaki tören saat 10.30’da, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayacak.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kaymakam Gökhan Görgülüarslan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak. Şiirler ve kısa mesafe koşu yarışması ile ödül töreninin ardından halk oyunları gösterisi ve geçit töreni yapılacak. Rahim Usta Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet’e giden yol’ adlı canlandırma ile tören sona erecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için günün son etkinliği, 19.30’da Öğretmen Evi’nden Cumhuriyet Meydanına doğru yapılacak Fener Alayı ile Serap Yenice’nin konseri olacak.