TOPRAKLA VE RENKLE YAZILAN ZEYTİN ŞİİRİ

Nilgün KAYA

14.Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri kapsamında ‘Toprakla da şiir yazılır’ başlıklı seramik- resim sergisi açıldı.

Ayvalık’ta yaşayan Seramik sanatçısı Naile Cimit, atölyesinde seramik çalışmaları yaptığı Çiğdem Celasin ve Fatma Kızılata ile birlikte hazırladığı seramik ve resim sergisi, 14. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri kapsamında ziyarete açıldı.

Sakarya Mahallesi’ndeki Naile Cimit Seramik Atölyesinde 26 Ekim Cuma günü saat 17.00’de açılan sergide,  zeytin ağacı temalı seramik eserler, zeytin dalı ile süslenen tabak ve resimler büyük beğeni topladı. 40 yılı aşkın süredir seramik sanatıyla uğraşan, Ayvalık Belediyesi Zeytin Galerisine zeytin ağacı seramiği ile Ayazma’da rölyef çalışması yapan Naile Cimit, 16 özgün çalışmasını 3 ayda tamamladığını belirterek, “Çamuru çok seviyorum. Zeytini çok seviyorum. Bu çalışmamda Ticaret Odası yönetiminden gelen öneri üzerine ikisini bir araya getirdim” dedi. Turizmci olarak Ayvalık’ta başarılı çalışmalar yapan ve sonra seramiğe gönül vererek farklı çalışmalara imza atan Çiğdem Celasin zeytin temasını zarif biçimde yansıtan seramik tabakları,  İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda bölümü öğrencisi Fatma Kızılata ise hem seramik hem de resim çalışmaları ile sergide yer aldı. Sergi 15 gün süreyle gezilebilir.