KASAİD’Lİ KADINLARIN DAYANIŞMASI; 10 YILDIR HEP BİRLİKTE ÜRETTİLER

Nilgün KAYA

İlçedeki kadınlara psikolojik ve sosyal destek veren Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (KASAİD) 10’ncu kuruluş yıldönümü kutlandı. 10 yıldır birlikte üreten KASAİD’li kadınlar, Ayvalık’ın sosyal, ekonomik ve kültürel alanında daha aktif rol üstlenme kararı aldı.

Çamlık Paşa Limanı Restoranda düzenlenen yemekli toplantıda, üyeleri, kursiyerleri ve STK temsilcileri ile 10’ncu yılını kutlayan KASAİD yönetimine, Belediye başkan yardımcısı Figen Güren, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Elif Kıvanç, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şube Başkanı Nuray Özer ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Şube Başkanı Gülden Sarıbaş destek verdi.

Konuşmasında; kuruluşundan bugüne kadar dernek olarak yaptıkları çalışmalardan,  sosyal yaşamda kadın ve sanat fotoğrafçılığı seminerlerinden, bölgede o yıllarda  bir ilk olan kadınlara ücretsiz hukuksal, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmetlerinden, unutulmaya yüz tutan el sanatları kurslarından  burs ve giyim eşyası yardımlarından bahseden KASAİD Şube Başkanı Filiz Karayelli, KASAİD olarak Ayvalık’ta kadınlara psikolojik ve hukuki desteğin yanı sıra el sanatlarına yönelik eğitim ve çalışmalarla sosyal ve kültürel desteğe de devam edileceğini vurguladı.  Avukat Songül Afacan, psikolog Aytül Hoşbakan ve el sanatları hocası Aysel Güngör’e gönüllü hizmetlerden dolayı teşekkür edilirken Kurucu Başkan Filiz Karayelli ve gönüllü el sanatları hocası Aysel Güngör ile yıllardır burs veren Sevinç Meriç’e yürütme kurulu tarafından plaket verildi. Filiz Karayelli, Aysel Güngör, Songül Afacan, Gürsel Koyuncu,Güher Eren,Fahriye Çamur’dan oluşan yönetim kurulu ile birlikte pasta kesildi.