AYVALIK BELEDİYESİ, KENTTE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi, kent genelinde temizlik kampanyası başlattı.

Vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık Belediyesi olarak temizlik konusunda 7/24 görev başındayız. Halkımızın da çevre temizliğine katılımı önemli. Herkes kendi evinin ve iş yerinin önünü temizlediğinde Ayvalık temiz olur. Bu çalışma kent genelinde bir temizlik seferberliğidir” dedi.

Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, periyodik olarak genel temizlik çalışmalarını sürdürürken, Ayvalık merkezden Cunda Adasına, Altınova’dan Küçükköy’e, Sarımsaklı ve köyler de dâhil olmak üzere temizlik seferberliği başlatıldı.

Kent Konseyi ve TEMA Ayvalık Temsilciliği gibi sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği temizlik kampanyası 2 Ekim tarihinde başlatılırken, kampanya kapsamında, İlçedeki okullara çöp ve geri dönüşüm kutuları ile temizlik malzemeleri veren Belediye, ilçe esnafına da süpürge dağıtıyor.

OKULLARA ÇÖP KOVASI, GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI VE TEMİZLİK MALZEMELERİ, ESNAFA FARAŞ VE SÜPÜRGE DAĞITILDI

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, vatandaşları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmek ve daha duyarlı hale getirmek amacıyla büyük bir temizlik seferberliği başlattıklarını açıkladı. 110 adet plastik tekerlekli çöp kovası, 110 adet sallanan çöp kovası, temizlik kovası, içinde çamaşır suyu, eldiven, tuvalet kağıdı, havlu peçete, ovma teli, cam sil, paspas, sıvı sabun, yüzey temizleyici, oda parfümü bulunan 100 adet temizlik malzemeleri olan koli, 140’ar adet pil atık ve geri dönüşüm iç mekan kutusunun dağıtımına başlandı.

Sakarya İlk Okulu’nun 208 öğrencisinin eğitim gördüğü Gazi Ortaokulunda kampanyayı başlatan ve 2-A Sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu TEMA Grubuna kampanyayı anlatan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Biz sizin okulunuzda sizinle birlikte kampanya yapmak için geldik. Sizlerden destek istiyoruz. Sizler bize yardım ederseniz, hep beraber Ayvalık’ı çevremizi daha temiz bir hale getireceğiz. Kampanyamızda kullandığımız bazı malzemeleri kâğıt, teneke, cam şişe ve piller olsun bunları ayrıştıracağız. Geri dönüşümü olacak. Bu nedenle size bazı malzemeler getirdik. Öncelikle yapacağımız iş, yere hiçbir şey atmayacağız, atanları da uyaracağız. Mesele bu. Çünkü bizler, büyükler buna uymuyoruz. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Siz bir büyüğü yere çöp atarken görürseniz uyarın, ‘Hiç oldu mu, yakışıyor mu size?’ deyin. Söz veriyor musunuz bana? “ diye sordu. Başkan Gençer, Sakarya Ortaokulu’nda öğrencilere  yönelttiği, “Temizlik bekçileri olarak, Ayvalık’ta uyararak insanları daha bilinçli hale getirmek için kentin temizlik neferleri olur musunuz?” sorusuna da ‘Evet’ yanıtı aldı.

Ayvalık’taki temizlik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Şehrimiz ana arterleri, sokak ve mahallelerimizin tamamı sabah saat 06.00 itibari ile süpürülmeye başlanıyor. Ayrıca saat 14.00 itibari ile tüm ana arter ve yaya trafiğin yoğun olduğu bölgelerimizde saat 21.00’e kadar süpürgeci ekiplerimiz çalışıyor. Gece saat 23.00 itibari ile sabah saat 06.00’a kadar toplanan ana arterlerin süpürme ve temizliği yapılıyor. Evsel atıkların toplanması ekiplerimiz tarafından vardiyalı olarak günün 24 saati yapılıyor. Sorumluluk alanımızdaki bütün cadde ve sokaklardan her gün düzenli olarak çöp toplanıyor. Mahallelerimizde sokaklar süpürülüyor. Ayrıca yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerimizde hijyen koşullarının sağlanması için ekiplerimiz yıkama çalışması yapıyor. Ayvalık halkının daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için temizlik çalışmalarımıza düzenli olarak devam ediyoruz.  En önem verdiğimiz hizmet ve en temel ilkemiz herkes için memnun edici, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam ortamı oluşturmak. Bunun için çevre temizliğine büyük önem veriyoruz. Temiz bir çevre, temiz bir toplum oluşturmanın çıkış noktası diyerek çalışmalarımıza devam ederken vatandaşlarımızın da çevre temizliği konusunda bizimle birlikte hareket etmesini amaçlıyoruz.  Bu kampanyayı vatandaşlarımızla birlikte başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

“TEMİZ BİR AYVALIK, HEP BERABER MÜMKÜN”

Okul müdürü Zafer Olkun, “Sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum böyle bir duyarlılık gösterdiği için. Belediyemizin tüm personeline de. İnanıyorum ki öğrencilerimiz de bu kampanyaya dâhil olacak. Ayvalık için hep beraber mücadele edeceğiz. Ayvalık zaten doğal olarak çok güzel ama temizlik açısından da güzelleştiği zaman, başkanımızın da sayesinde çok güzel bir Ayvalık olacağını düşünüyorum” dedi.  ‘Temiz Ayvalık mümkün’ kampanyası başlattıklarını belirten TEMA Ayvalık Temsilcilik Sorumlusu Haluk Aysu, “Paydaşlarla bu kampanyayı sivil ayağını biz yürütmeye çalışıyoruz. Umarım bu genç arkadaşlarla çok daha etkili olacak” dedi. Sivil toplumun birleştiği bir kurum olduklarını belirten Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, “Yıllardır çalışmalar yapıyoruz Ayvalık’ımızın daha temiz olması için. Geri dönüşüm çok önemli” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, TEMA Ayvalık Sorumlusu Haluk Aysu, TEMA Ayvalık gönüllüleri İngrid Aysu ve Hanife Bilgi Gürler, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Nejdet Güngör ile Temizlik İşleri personellerinin katılımıyla okulun ardından Barbaros Caddesi’ndeki esnaflara mini faraş ve süpürge dağıtıldı. Esnaflarla sohbet eden Başkan Gençer, ilçe esnafının temizlik konusunda duyarlı olduğunu ve kapısının önünü mutlaka temizlediğini belirterek, “Herkes evinin ve işyerinin önünü temizlerse Ayvalık temiz olur” dedi.

Kampanya kapsamında, okulların yanı sıra ilçe esnafına da 650 adet mini faraş- süpürge dağıtımı yapılıyor. Çöp kutuları ve temizlik malzemelerinin okullara dağıtımının önümüzdeki hafta tamamlanacağı, bu süreçte esnafa da faraş-süpürge dağıtımının devam edeceği belirtildi.