KANAL, MENFEZ VE DERE YATAKLARINDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Nilgün KAYA

Türkiye’nin batı kıyılarını vurması beklenen kasırga ile ilgili Ayvalık Belediyesi tüm menfezlerde temizleme çalışmalarına Cumartesi günü de devam etti.

Ayvalık Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kanal, menfezler ve dere yataklarında temizlik çalışması yaptı. Başkan Rahmi Gençer,  Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri , Laka Deresi ve kolları, Sarımsaklı Maliye Kampı, Sarımsaklı, Küçükköy, Yeni Otogar güzergahındaki Nikita Deresi, Şeytan Sofrası yolu,  Şehir Merkezi Atatürk Bulvarı,150 Evler, Ali Çetinkaya İtfaiye Önü,  Atatürk Bulvarı, Alibey (Cunda) Adası ve Altınova Merkez de yapılan temizlik çalışmalarını yerinde inceledi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Menfezlerimizin temizliğini düzenli olarak yapıyoruz. Hafta başında başlayan çalışmalarımız kapsamında Ayvalık, Altınova Küçükköy, Sarımsaklı ve Cunda adamızdaki tüm menfezlerimiz de temizleme çalışmaları büyük ölçüde tamamladık. Ancak tüm ekiplerimiz rutin çalışmalarını sürdürecek. 24 saat acil müdahale ekibimiz olacak. Her türlü riski düşünmek zorundayız. Ayvalık Belediyesi olarak bu gibi sınavlardan çok geçtik. Tüm gücümüzle kentimizin sorunsuz bir kış geçirmesi için çalışıyoruz. Bize bu çalışmalarımızda İzmir – Çanakkale yolunda Karayolları Şube Müdürlüğümüz, şehir içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Müdürlüğü de ciddi destekler verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ayvalık Belediyesi ekiplerimize özverili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Temizleme çalışmalarında, çıkartılan yirminin üstünde traktör atık malzeme moloz döküm sahasına gönderildi.