İTFAİYE HAFTASINDA ÇOCUKLARA EĞİTİM, VATANDAŞLARA BİLGİLENDİRME

Nilgün KAYA

İtfaiye teşkilatı 304. yaşını kutluyor. Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği de İtfaiye Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği, İtfaiye Haftası dolayısıyla ilçedeki 10 okulda eğitim verdi. ‘Özenle yaptığını tedbirsizliğinle yakma. Daha güçlü Balıkesir daha güçlü Balıkesir İtfaiyesi’ sloganıyla hafta içinde okullarda gerçekleştirilen eğitim çalışmasından sonra 28 Eylül Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

İtfaiye Amiri Murat Turgut yönetiminde, 37’si Ayvalık, 9’u Sarımsaklı, 12’si Altınova müfrezesinde olmak üzere toplam 59 personelden oluşan Ayvalık İtfaiyesi Grup Amirliği, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara bilgilendirici broşür, çocuklara şapka, balon ve boyama kitabı dağıttı.

3 adet merdivenli araç, 4 adet arozöz, 1 adet kurtarma aracı, 2 adet öncü araç, 1 adet bot ve 2 adet jet ski ile 7/24 görev başında olduklarını ifade eden İtfaiye amiri Murat Turgut, “Hafta nedeniyle,  okullarda öğrencilere yangının zararları anlatıldı ve yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemler belirtildi. İtfaiyeciler olarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak ve onlara yardımda bulunmak için varız. Ayvalık’ta 24/48 olarak ama 7/24 hizmet veriyoruz. Afetler, depremler, yangınların yanı sıra kazalar ve kurtarma çalışmalarında da 112 ihbar hattı aracılığıyla çalışarak gerektiği her anda göreve hazırız. Biz hazırız ama yine de kazaların, yangınların az olmasını diliyor, böyle olması içinde gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi.