MEZUNLAR 65 YIL SONRA 3. KEZ BULUŞTU

Nilgün KAYA

Bugün Ayvalık Anadolu Lisesi olarak hizmet veren Ayvalık ortaokulunun 1953/54 mezunları yıllar sonra bir araya geldi.  Mezunlar, 3’ncü buluşmalarını Deniziçi Kafeteryada gerçekleştirdi.

Okul günlerini ve öğretmenlerini bir kez daha hatırlayan mezunlar, buluşmaları geleneksel hale getirdiklerini ve yıllar sonra bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Kutlay Arınç, Hikmet Denli, Özgün Aybar, Kayahan Özer, Acar Kurul, Çetin Akkoç, Erdoğan Derya, Sema Çamlılar Sevil Oruk Öztolon ve Aytekin Taşçıoğlu’nun katıldığı görüşmede, mezunlar özlem giderdi. Çocukluk ve gençlik yıllarına geri dönülerek anılar yeniden canlandırıldı.

OKULDA YAPTIKLARI YARAMAZLIKLARI ANLATTILAR

Okuldan mezun olduktan tam 62 yıl sonra bir araya geldiklerini söyleyen ve bu görüşmeleri 3 yıldır tekrarladıklarını belirten Acar Kurul, “Arkadaşlarımızla yeniden görüşmemizde okul günlerimizi andık. O zaman askeri okullardaki gibi kasket kullanırdık. Kızlar da erkekler de kasketi unutursa okula giremezdi. Öyle bir disiplinli dönemlerdi. Çok güzel anılarımız oldu. Bunlar bir araya geldikçe paylaşıyoruz. Güzel bir etkinlik oldu.” dedi.