KISA KISA

FETÖ ÜYESİ 18 KİŞİ YUNANİSTAN’A KAÇARKEN YAKALANDI

Ayvalık’tan Lesvos Adası Midilli kentine kaçmaya çalışan 18 kişi yakalandı. Fetö üyesi oldukları açıklanan 16 kişi ile onları Yunanistan’a kaçırmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, ‘Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin aldıkları istihbari bilgiler doğrultusunda Ülke genelinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmaktan işlem yapılmış ve bazıları aranan şüphelilerin Ayvalık ilçemizden tekne ile Lale Adası girişinden deniz yoluyla Yunanistan’ın Midilli Adasına kaçacakları bilgisi üzerine ilgili birimlerce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Lale Adası girişindeki piknik alanına saat: 14.00 sıralarında farklı zaman aralıklarında aile grupları gelerek alanda bulunan bir piknik masasının etrafında piknik yapıyor görüntüsünde toplanmışlardır. Saat 16. 00’da piknik alanına yaklaşık 200 metre mesafede deniz kenarında eski midye fabrikası iskele bölümüne, denizde bulunan teknelerden muhtemelen gelecek olan bir tekneyi beklemeye başlayan 7 erkek, 5 kadın, 4 çocuk toplam 16 şüpheli ile bu şahısları piknik alanına araç ile getiren 1 kadın 1 erkek olmak üzere 2 kişi toplamda 18 şüpheli ekiplerimizce yakalanarak gözaltına alınmışlardır. Şüphelilerin ilk etapta yapılan arşiv incelemelerine Fetö/Pdy’den 9 kişinin kaydının olduğu, 2 şüphelinin Emniyet Teşkilatından, 3 şüphelinin TSK’dan,1 şüphelinin İnfaz koruma memurluğundan KHK ile ihraç olduğu, 1 şüphelinin Adli Makamlarca arandığı tespit edilmiş olup konu ile ilgili geniş kapsamlı olarak çalışmalara başlanmıştır’ denildi.

TRAFİK KAZASI; 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ayvalık, 8 Eylül tarihinde meydana gelen trafik kazasında bir vatandaşını daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Alınan bilgiye göre; 8 Eylül, saat 03.00’te motosikleti ile Cunda Adası’ndan ilçe merkezine gitmekte olan Gökhan Dalkılıç, Gönül yolu köprüsünü geçtikten sonra kaza yaptı. Kaza sonucu ağır yaralanan 48 yaşındaki Gökhan Dalkılınç, Ayvalık Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazada Gökhan Dalkılınç ile birlikte motosiklette bulunan Halil Karataş ise yaralandı. Gökhan Dalkılınç, 9 Eylül Pazar günü Hayrettin Paşa Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

39  GÖÇMEN YAKALANDI

7 Eylül tarihinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ve Ayvalık Sahil Güvenlik Grup Komutanlığınca ‘Göçmen Kaçakçılığı’ olaylarına yönelik yapılan ortak çalışmalar sonucunda;

Ayvalık Çıplak Ada kuzeyinde; denizde lastik şişme bot üzerinde; 33’ü Afganistan uyruklu, 2’si Fas uyruklu, 2’si Filistin uyruklu, 1’i Mali uyruklu ve 1’i Orta Afrika Cumhuriyeti uyruklu; 20’si erkek, 7’si kadın ve 12’si çocuk olmak üzere toplam 39 göçmen ile 1 organizatör yakalandı. Göçmen kaçakçılığı olayı ile ilgili yasal işlemlerin yapıldığı belirtildi.

9  GÖÇMEN YAKALANDI

6 Eylül tarihinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca ‘Göçmen Kaçakçılığı’ olaylarına yönelik yapılan istihbarî çalışmalar sonucunda; Ayvalık İlçesi Küçükköy Mahallesi Tuzla mevkiinde; Afganistan uyruklu 9 göçmen ile bu şahıslara organizatörlük yapan İran uyruklu M.R.F. ile T.M. isimli şahıslar yakalandı.