AYVALIK 14. KÜLTÜR SANAT GÜNLERİNE HAZIRLANIYOR

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta bu yıl 14’cüsü düzenlenecek Kültür Sanat Günlerinin programı tamamlandı. 4 Eylül’de başlayıp 8 Eylül’de sona erecek Kültür Sanat Günleri kapsamında konserlerden atölye çalışmalarına, fotoğraf ve resim sergilerinden sinema gösterilerine kadar farklı etkinlikler Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunulacak.

Ayvalık’ın gelenekselleşen özel festivali; Kültür Sanat Günleri, bu yıl 14’ncü kez gerçekleştirilecek. Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle, Ayvalık’ta farklı sanat dallarında yapılan çalışmalar gündeme taşınacak. Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Kültür Sanat Günleri’nde bu yıl, 25 farklı mekânda 32 etkinlik yapılacak.

KÜLTÜR SANAT GÜNLERİNE BU YIL KÖYLER DE DÂHİL EDİLDİ

Sanat yelpazesini geniş tutan Ayvalık Belediyesi, müzik ve sinema gösterimi, atölye çalışmaları, resim ve fotoğraf sergileri gibi birçok etkinliği Ayvalık halkıyla buluşturacak. Bu yıl ki etkinlere ilçe merkezi, Altınova, Küçükköy ve Cunda Adası’nın yanı sıra köyler de dâhil edildi. Etkinlik kapsamında; Ayvalık’ın Bağyüzü, Çakmak ve Akçapınar köylerinde Türk Sinemasının unutulmaz isimlerinin rol aldığı filmlerin gösterimi yapılacak.

AYAZMA’DA FOTOĞRAF SANATÇILARININ SERGİSİ AÇILACAK

Festivalin sunuculuğunu ise, Tarihçi, Kamu Yönetimi Uzmanı ve Hitabet eğitmeni Gökhan Bayram üstlenecek. Program 4 Eylül Salı günü, Ayvalık Ayazmasında ‘Ayvalık’ta yaşayan fotoğraf sanatçıları sergisinin açılışı ile başlayacak. Fotoğraf Sanatçıları Adil Gümüşoğlu, Arif Aşçı, Emine Berkan, Kadri Kaya, Metin Uçak, Nazım Timuroğlu, Önder Aksoy ve Zafer Tekin’in fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı saat 16.00’da yapılacak.

RESİM, SERAMİK VE HEYKEL KARMA SERGİDE

Ayvalık’ta yaşayan sanatçılar karma resim sergisi aynı gün, Orhan Peker Sanat Galerisi’nde saat 17.30’da açılacak.  Arif Buz,  Alp Temel Ulukılıç,  Ayhan Taşkıran,  Ayşen Yıldırım, Ayşin Özen, Bahadır Gökay, Bedri Karayağmurlar, Burhan Yıldırım, Emine Alışık, Fuat Çağatay, Fügen Leman, Gülgün Haksal, Hakan Urul, Metin Benek, Nil Gürler, Rabia Çalışkan Suna Tüfekçibaşı, Tuğba Aksezmener, Uğur Çalışkan, Yüksel Erdoğan ve Yağızhan Çalışkan ‘ın resimlerinin yer aldığı sergiye, Türkan Gündoğdular terracotaları, Naile Cimit seramikleri, Eyüp Öz heykelleri, Abdullah Şengörenoğlu sazdan yaptığı heykeller ile katılacak. İlk günün son etkinliği, Amfi Tiyatroda saat 21.00’de başlayacak olan Zeytin Çekirdekleri ve Şef Başak Doğan yönetimindeki Chromas konseri olacak.

ATÖLYE ÇALIŞMALARI, ULUSLARARASI KOROLARDAN SOKAK KONSERLERİ

Kültür Sanat Günleri’nin ikinci günü olan 5 Eylül Çarşamba günü başlayacak olan Yıldırım Alp yönetimindeki Ebru atölye çalışması 8 Eylül tarihine kadar,  Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nde

10.30-15.30 saatleri arasında devam edecek. 5 Eylül günü, Ebru atölye çalışmasından sonra saat 16.00’da sergi açılışı ve Ney dinletisi gerçekleştirilecek.  Koro festivali kapsamında Sanat Fabrikası’nda 16.30-18.00 saatleri arasında Kanada’dan gelen Freeplay Duo ekibi Workshop çalışması yapacak.  Koro festivali kapsamında;  Şef Duygu İnandık yönetimindeki TED Ankara Koleji Mezunları Derneği korosu, Altınova Gece Pazarında saat 19.30’da ve Altınova İskele Meydanı’nda 19.45’te sokak konseri verecek. Cunda Adası Ali Bey Kültür Merkezi’nde 20.30-22.00 saatleri arasında Belçika ve Danimarka’dan Roxorloops & Jasmin,  Şef Sevgi Utma yönetimindeki Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi korosu ve İran’dan gelen Şef Nima Fatehi yönetimindeki Arasbaran Choir’in konseri düzenlenecek. Ayvalık Müzik Derneği’nin Amfi Tiyatro’da vereceği konser saat 21.00’de başlayacak. Kültür Sanat Günleri kapsamındaki Yazlık Sinema Günlerinin ilk gösterimi Bağyüzü Mahallesi’nde saat 21.00’de yapılacak ve ‘Şark Bülbülü’ adlı film gösterilecek. Bir diğer sokak konseri Sarımsaklıda düzenlenecek. Şef Berkay Yılmaz yönetimindeki Sakarya Çok Sesli Korosu saat 21.30’da Sarımsaklı AVM önünde,  Bursa’dan etkinliğe katılan, Şef Levent Sezgin yönetimindeki DMD Oda Korosu Sarımsaklı Oteller Önünde saat 21.45’de sokak konseri verecek.

Kültür Sanat Günleri’nin 3’ncü günü olan 6 Eylül Perşembe günü,  Koro festivali kapsamında ilçeye gelen Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi korosu ile Arasbaran Choir, Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.30’da konser verecek. Kanada’dan Freeplay Duo, DMD Oda Korosu, Sakarya Çok S-sesli Korosu, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği korosu,  koro festivali kapsamında Ali Bey Kültür Merkezi’nde 20.30-22.00 saatleri arasında konser verecek.  Gün içindeki bir diğer konser, Sarımsaklı Özgürlük Meydanı’nda saat 21.00’de başlayacak olan Gönül Tuna Müzik Topluluğu’nun konseri olacak.  Mesut Duran Müzik Derneği Amfi Tiyatroda, saat 21.00’de konser verecek. Akçapınar Mahallesi’nde saat 21.00’de Yazlık Sinema Günleri kapsamında ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ adlı film gösterilecek.

7 Eylül Cuma günü, Sanat Fabrikası’nda, Belçika ve Danimarka’dan gelen Roxorloops& Jasmin ‘in workshop çalışması 16.30-18.00 saatleri arasında yapılacak.

Küçükköy  Artura Sanat Galerisi’nde saat 17.20’de  Prof. Zahit Büyükişleyen, Nilay Büyükişleyen ve Uğur Çalışkan’ın, Artura Vintage Art Home Galeri’de saat 17.40’ta Mehmet Ali Doğan, Gülay Yüksel, Yağızhan Çalışkan, Sibel Payyu ve Rabia Çalışkan’ın, Galerida’da saat 18.00’de Burhan Yıldırım ve Ayşen Yıldırım’ın, Galeri Su’da saat 18.20’de Suna Tüfekçibaşı’nın ve Kıraathanede saat 18.40’ta Eray ve Simay Dinç’in sergileri açılacak. Koro Festivali kapsamında; Şef Sevgi Utma yönetimindeki Denizli Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi korosu ile Şef Nima Fatehi yönetimindeki Arasbaran Choir,  18.00-19.00 saatleri arasında, Cunda Pazar yeri, Güneş Saati ve İskele Meydanı’nda sokak konserleri verecek. Koro Festivali kapsamında; Şef Orçun Berrakçay yönetimindeki Otizm Korosu ve Orkestrası 19.00-20.30 saatleri arasında Sarımsaklı Özgürlük Meydanı’nda konser verecek. Koro Festivali kapsamında; Single Singers (Hollanda-Türkiye), Şef Nima Fatehi yönetimindeki Arasbaran Choir, Şef Mahmut Abra yönetimindeki Boğaziçi Mezunlar Korosu ve Boğaziçi İkinci Bahar Korosu saat 20.30-22.00 arasında Ali Bey Kültür Merkezi’nde konser verecek. AYSAM’ın Altınova Meydanı Belediye yanındaki konseri ve Ayvalık Halk Müziğini Sevenler Derneği’nin Amfi Tiyatrodaki konseri saat 21.00’de başlayacak.  Çakmak Mahallesi’nde, Yazlık Sinema Günleri kapsamında saat 21.00’de ‘Yalnız Efe’ adlı film gösterilecek.

8 Eylül Cumartesi günü, Yıldırım Alp’in 5 Eylül’de başlayıp 6 Eylül’de devam eden Ebru atölyesi, İlçe Halk Kütüphanesinde 10.30-15.30 saatleri arasında son kez gerçekleştirilecek.  Cumhuriyet Meydanı’nda 15.00-19.30 saatleri arasında Klasik Otomobil sergisi, 18.30-19.30 saatleri arasında 70’ler Konseri düzenlenecek. Yazlık Sinema Günleri kapsamında Dr. Fazıl Doğan Meydanı’nda, saat 21.00’de ‘Çıplak Vatandaş’ adlı film gösterimi yapılacak. Koro Festivali kapsamında Belçika ve Danimarka’dan Roxorloops&Jasmin ile tüm koroların katılacağı ve atölye eserlerini sunulacağı konser, Amfi Tiyatroda saat 21.00’de başlayacak. Koro festivali kapsamında yapılan workshoplara katılım için; festival@ayvalikkoro.com, Ebru Atölyesine katılım için 0506 344 25 16 No’lu telefona başvuru yapılabilir.

“KÜLTÜR VE SANATTA YEREL GÜCÜ BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

14’ncü Ayvalık Kültür Sanat Günleri etkinliklerini kentin farklı noktalarına taşımaya özen gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer ” Kentimizin kültür ve sanatta yerel gücünü birleştirmek istiyoruz. Bu düşüncenin gayreti ile yerelde yaşayan sanatçılarımıza ağırlık verilen bir program hazırladık. Yerel sanatçılarımız, yurt içi ve yurt dışından gelen koro grupları ile Ayvalık’ın her Mahallesi’nde, sokaklarında renkli görüntüler oluşturacağız. Ayvalık’ın yerel sanatçılarının katıldığı sergiler açacağız. Kültür ve sanatta yerel gücü birleştirirken ilçemizde ilk kez yapılacak olan koro festivali ekiplerini de ağırlıyoruz. Koro Festivalinin önümüzdeki yıllarda da Ayvalık’ta devam etmesini arzu ediyoruz. Kentimiz zaten yüzyıllardır sanatçılara ilham olmuştur ve aynı zamanda sanatçılar da Ayvalık’a çok şey katmıştır. Ayvalık’ın tanıtımında büyük rol oynayan bu organizasyonu sürdürdüğümüz için de ayrıca mutluyuz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültür Sanat Günlerimizde farklı sanat dallarına yer vermeye çalıştık. Gelin, birlik ve beraberliğimizi sanatın ışığı altında kenetlenerek gösterelim ”dedi.

 

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikKONSER-DİNLETİ-SERGİ
Sonraki İçerikETKİNLİK