İSTANBUL DEĞİL AYVALIK TRAFİĞİ

Nilgün KAYA

Türkiye’nin turizm merkezlerinden Ayvalık, yaz sezonunda başlayıp bayramda artış gösteren trafik keşmekeşi yaşıyor. Kent trafiği vatandaşların zor dakikalar yaşamasına yol açarken, İlçe ulaşımının kilit noktalarından olan Atatürk Caddesi’nde yaşanan sıkışıklık görenlere İstanbul trafiğini anımsatıyor.

Yaz aylarında ve bayram tatillerinde hızlı nüfus artışının yaşandığı Ayvalık’ın sorunlarının başında Trafik geliyor.

Kaymakamlık ile Migros kavşağı arasındaki güzergâh, sıkışıklığın yoğun olarak yaşandığı bölüm olarak dikkat çekerken oluşan araç kuyrukları Ayvalık’ta yaşayanları canından bezdiriyor.

YENİ PROJELER ÜRETİLMELİ

Atatürk Caddesi’nde bayram süresince karşılaşılan manzara, akla İstanbul trafiğini getirdi. İlçe merkezi istikametine giden şeritte oluşan uzun araç kuyruğu vatandaşları çileden çıkardı. Saat 10.30’dan itibaren yaşanan trafik yoğunluğu gün içinde de devam etti. Trafikte sıkışıp kalan araç sürücüleri ve karşıdan karşıya geçmekte zorlanan vatandaşlar, kangrene dönüşen bu problemin bir an önce çözülmesini istedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan ana arter için toplu taşıma araçlarının yaygınlaştırılmasını da içeren yeni projeler üretilmesi gerekli görünüyor.

ARA SOKAKLAR BİLE OTOPARKA DÖNÜŞTÜ

Bayramda otellerin yüzde yüz dolu olduğu öğrenilen Ayvalık’ta trafik çilesi bir diğer yüzünü park konusunda gösterdi. Araç sayısının fazlalılığı ilçenin ara sokaklarını bile otoparka dönüştürdü. Ana arterde çift yönlü park edilmesi trafikte aksalamalara neden olurken, 2019 yaz sezonundan önce bu sorunun da çözüm beklediği gözlendi.