AYVALIK’TA, SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖRNEK FESTİVAL

Nilgün KAYA

Ayvalık, Türkiye’de az sayıda örneği olan ve sokakta yaşayan hayvanlar için düzenlenen ‘Patifest’ e ev sahipliği yaptı.  3-4-5 Ağustos tarihlerinde Sarımsaklı Pazar yerinde gerçekleştirilen festivalde, konserler, gösteriler, söyleşiler ve kermes etkinlikleri can dostlara yardım amacıyla yapıldı.

Elde edilecek gelirle Ayvalık Belediyesi Köpek Barınağına ameliyathane yapılması hedeflenen festival, seramik mama kapları yapan Süleyman Tatlı adlı vatandaşın önerisi, Ayvalık Belediyesi, İlçe Turizm ve Danışma Bürosu ile gönüllülerin katkılarıyla gerçekleşti. 3 Ağustos Cuma akşamı başlayan organizasyonun sunuculuğunu Televizyon dünyasının dikkat çeken isimlerinden Armağan Çağlayan yaptı.  Armağan Çağlayan,  sokakta yaşayan hayvanlara duyarlı olduğu için katılım gösteren herkese teşekkür ederek,  katılımcıların tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi.

Açılış törenine aralarında Belediyesi Başkan Yardımcıları Gökay Bacan ve Figen Güren’in de bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Kermes etkinliğine katılım oldukça yoğun olurken Ayvalık Belediyesi Özel Çocuklar Eğitim Evi öğrencileri de ürettikleri zeytin çekirdeğinden ürünlerle kermeste yer aldı. Model grubu solisti Fatma Turgut festival kapsamında konser veren ilk sanatçı oldu.  4-5 Ağustos programında ise Bulutsuzluk Özleminin solisti Nejat Yavaşoğulları, Gece Yolcuları grubu, Aysun ve Dilara’nın yanı sıra Leman ve Ceyhun’dan oluşan Renk grubunun müzik dinletileri beğeni topladı. Ayvalık Belediyesi’nin Zeytin Çekirdekleri orkestra ve korosu da mini konser verdi.

ÇOCUKLAR, OYUNLARLA HAYVANLARI TANIDI, HIZLANDIRILMIŞ EĞİTİMLE KÖPEK KORKUSUNU YENDİ
Ankara Kedi Hastanesi kurucusu ve Kedici Dergisi yayın yönetmeni Dr. Tarkan Özçetin, yönetmen ve hayvan hakları savunucusu Tolga Öztorun söyleşi konuğu olurken, Uludağ Üniversitesi dekan yardımcısı Prof. Dr. Ebru Yalçın çocuklar içni hazırladığı hayvan oyununu sundu. Yetenek Siziniz yarışmasının Türkiye Şampiyonu Kutay ve Tarçın gösteri yaptı. Yaptığı protezlerle can dostların yaşamını kurtaran Hayat tamircisi, Ayvalık’ta yaşayanlarla buluştu. Koç Köpekler başarılı çocuklar’ ekibi verdikleri hızlandırılmış eğitimle çocukların korkusunu yendi.