AYVALIK ÇEVRE DERNEĞİ’NDE GÖREV SIRASI GENÇLERDE

Nilgün KAYA

Ayvalık Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin Olağan genel kurulu 20 Temmuz Cuma günü gerçekleştirildi. Genel Kurul’da seçilen yeni yönetimle görev sırasının gençlere geçtiğini ifade eden eski başkan Havva Taylan, “Güzel işler başaracaklarına inanıyorum” dedi.

Divan heyetinin oluşturulmasıyla başlayan olağan genel kurul, ÇYDD Eğitim Evi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığına Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ahmet Üzgeç, divan kâtipliğine Müge Okur ve Nil Yalçın seçildi. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu Halil Coşkun tarafından okundu.  Doğa koruma ve çevre temizliğinin önemine dikkat çeken etkinlikler, Hakkıbey Yarımadası Cennet Koyu yangını sonrası inceleme ,  Çakmak köyünde Karakoç barajı ÇED değerlendirmesi, UNESCO çalışmalarına katkı gibi etkinlikler düzenleyen ve katılan dernek yönetimi, Nikita deresinin tehlikeli boyutlara ulaşan kirliliğinin durdurulması amacıyla da çalışma yapıldığını ifade etti.

Görev paylaşımını yapacağı toplantı ile belirleyecek yeni yönetimin asil üyeleri ; Müge Okur, Nurdan Özarslan, Nil Yalçın, Kadri Kaya, Efe Can Ergen, Serkan Kibar ve Zeki Duman,  Denetleme Kurulu asil üyeleri ise; Ahmet Üzgeç, Halil Coşkun, Mehmet Okur olarak belirlendi.  Gençlerden oluşan yeni yönetimin önceki yönetimin de desteğini alarak göreve geldiğini ifade eden derneğin eski başkanı Havva Taylan “Gençlerin her konuda önünün açılması gerekiyor. İnanıyorum ki bu genç arkadaşlarımız güzel işler başaracak. Bizler de her zaman yanlarında olacağız” dedi.