ZAMANIN GÖLGELERİ TUVALLERDE

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi’nde, Türkiye’de geometrik sanatının tanınmış isimlerinden Çetin Erokay’ın ‘Zamanın gölgeleri’ başlıklı resim sergisi açıldı.

Ayvalık Belediye Başkan vekili Gökay Bacan ve Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül ile vatandaşların katıldığı açılışta, Ressam Çetin Erokay’a teşekkür eden Gökay Bacan, Orhan Peker Sanat Galerisi’nin popüler bir galeri olduğunu ve çok sayıda sanatçıyı ağırladığını ifade etti.

“RESİMDE AZ DAHA BÜYÜKTÜR”

Ayvalık’ta ilk kez sergi açtığını kaydeden Ressam Çetin Erokay, “Zamanın gölgeleri benim 35. Kişisel sergim. 2 yıl önce Orhan Peker Sanat Galerisi’nde sergi açmak için başvurdum ve başka bir seri ile gelecektim ancak bir kaza yaşadım ve bu nedenle o seriyi tamamlayamadım. Burada sergilenen çalışmalarım. Litvanya’nın kültür başkenti Kaunos’ta sergilediğim çalışmalar. Resimde az daha büyüktür diye düşünüyorum bu nedenle figürlerimi gitgide daha da azalttım. Bu serimde renk ve baskılar konuşuyor. Zamanın filtresinden geçen anılar tabloya dönüştü. Bakanlar resimlerime kendi anılarını monte edecektir” dedi.

15 yaşından bu yana resim yapan, asıl mesleği olan İktisatçılığı bıraktıktan sonra resme daha çok eğilen Çetin Erokay’ın yansımalar, vitray kırılmaları gibi etkilendiği geometrik motiflerin yağlıboya ile aktarıldığı resimler beğeni topladı. Sergi 25 Temmuz tarihine kadar gezilebilir.