RÜZGAR SÖRFÜ YARIŞLARI SONA ERDİ

Nilgün KAYA 

Ayvalık, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF)  ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi (İMEAK) ve Ayvalık Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışının 1’nci etabına ev sahipliği yaptı.

 Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde Ayvalık Çamlık sahil şeridinde düzenlenen yarışlar, 12- 15 Temmuz tarihleri arasında düzenlendi. TYF-DTO Rüzgâr Sörfü Slalom Türkiye Ligi 2018 yarışlarının Ayvalık’ta yapılan ilk etabına 79 sörfçü katıldı. Ayvalık Belediyesi tarafından Çamlık sahil şeridinde, sporcular ve Ayvalık’ta yaşayan vatandaşların yarışları izlemesi için özel bir parkur oluşturuldu.  U15 Junior Kız- Erkek (2004 yılı ve sonra doğanlar), U17 Kız-Erkek (2002 yılı ve sonra doğanlar) U 20 Kız-Erkek ( 1999 yılı ve sonra doğanlar) Kadın- Erkek (2000 yılı ve önce doğanlar) Master (1982 yılı ve önce doğanlar) kategorilerinde yapılan yarışmaya, Ünlü sörfçü Çağla Kubat Diaz eşi Jimmy Scot Diaz ile birlikte katılırken, Ayvalık Yelken İhtisas Kulübü sporcusu Buğra Mehmet Kandiş te yarışlarda Ayvalık’ı temsil etti.  

Yarışların  ödül törenine Kaymakam Gökhan Görgülüarslan ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer birlikte  TYF temsilcisi ve Ayvalık Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürü Halil Ergül,  Ayvalık Belediyesi Başka  Yardımcısı Gökay Bacan, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Meclis Üyesi Alp Sezek, DTO İzmir Temsilcisi Utku Birkan,  Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Suakar,  İlçe Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Yasemin Gençer,  Yelken İhtisas Kulüp Başkanı Zeynep Kazancıgil, Ayvalıkgücü Belediye Spor Kulüp Başkanı Güngör Sezer ve Kulüp yönetimi, Barbaros Sefa Spor Kulüp Başkanı Serdar Harputlu, Küçükköy Spor Kulübü Başkanı Murat Küren ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Rüzgar sörfü yarışlarının Ayvalık’a heyecan getirdiğini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “ Yelken  Federasyonumuzla İzmir Deniz Ticaret Odamızla birlikteliğimizin devam etmesini nice organizasyonlar yapmayı diliyorum. Ayvalık Kaymakamlığına ve belediye ekiplerimize, AYTUGEB Genel Sekreteri Ümit Özgültekin’e, hakemlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.  Mükemmel bir yer Ayvalık. iç denizimizin bir tarafında Ayvalık merkez, bir tarafta çamlık, adalar,  Tabiat Parkı içinde böyle bir yarış. Daha güzel bir parkur olacağını düşünmüyorum. Manzara var, rüzgâr var, sörfçüler için biçilmiş kaftan. Ancak Ayvalık’a sadece sürf için değil, yarıştan arta kalan zamanlarda da gezmeye gelin” dedi.

Rüzgâr sörfü yarışlarında heyecan dolu anlara tanıklık ettiklerini ifade eden ve burada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan emeği geçen herkes teşekkür eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, “Bu organizasyon deniz sporları için çok uygun olan Ayvalık’ın tanıtımı için bir fırsattır. Böyle önemli bir organizasyonu Ayvalık’ta gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Organizasyonda emeği geçen herkese  tek teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Protokol üyeleri tarafından ödüllerin sunulduğu yarışmada alınan sonuçlar şu şekilde;

Master Yarışında 1. Özfer Uralp (Çeşmealtı Rüzgarsörfü Klb. ) 2. Ali Sinan Gerzile (Ege Açıkdeniz Yat Kulübü)  3. Tayfun Önür (Göztepe Spor Kulübü) 

U-20 Erkek Kategorisinde; 1. Luıs Ferdınand Önder Göktepe( Çeşmealtı Rüzgarsörfü Klb.) 2.Ali Maga (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 3. Kutay Levent  (Yeni Foça Windsurf Ylk. Spr. Klb)

U20 Kadın kategorisinde  1 . Fulya Ünlü (Göztepe Spor Kulübü) 2.  Çağla Kubat Dıaz (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 3. (Nimet Tülümen  Mimarsinan Rüzgar S. Klb.)

U20 Kız kategorisinde; 1. Nazlı Deniz Ürenli (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 2. Ela Dönmez   (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb)  3.Ayşe Su Aygüven (Çeşmealtı Rüzgarsörfü Klb.) 

U15 Junıor Erkek- U17 Erkek kategorilerinde; 1 . Sarp Önkahraman (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 2. Berk Özcan (Çeşmealtı Rüzgarsörfü Klb.) 3. Recep Olcay Yurtseven (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) Sonuçlarını Elde Etti.

U15 Junior Kız – U17 Kız 1.İpek Kaçan          (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 2.Aylin Özay Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb 3. Asya Anastasya Varıcıoğlu   (İzmir Ferdi)

U15 Junior Erkek kategorisinde 1. Berke Özay (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 2. Ulaş Levent  (Yeni Foça Windsurf Ylk. Spr. Klb.) 3. Ege Berk Volkan (Yeni Foça Windsurf Ylk. Spr. Klb.)

U15 Junior Kız kategorisinde; (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 2. Elif Ercan (Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb)

Ayvalık Belediye Başkanlığı özel yarışında da 1. Jımmy Scot Diaz(Çağla Kubat Rüzgar Sörfü Ylk Klb) 2. Ertuğrul Çilingir (Göztepe Spor Kulübü) Luis Ferdinand 3.Önder Göktepe(Çeşmealtı Rüzgarsörfü Klb.)