AYVALIK İTFAİYESİ BABA VE OĞLUNU BOĞULMAKTAN KURTARDI

Nilgün KAYA 

Ayvalık’a ailesiyle tatile gelen Necati Gürbüz, 8 yaşındaki oğlu Ege ile birlikte boğulma tehlikesi atlattı. Baba oğlu boğulmaktan son anda Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği ekipleri kurtardı.

Alınan bilgiye göre; Sarımsaklı Maliye Kampı önünde deniz yatağı ile denize açılan 8 yaşındaki Ege Gürbüz, uyuyakaldı. Uyandığında kıyıdan yaklaşık 150-200 metre açıkta olduğunu fark eden ve yüzme bilmediği için korkuya kapılan çocuk, çığlıklarla babasını yardıma çağırdı. 43 yaşındaki Baba Necati Gürbüz, yüzme bilmediği için kolluklar takarak oğlunu kurtarmak için denize açıldı.

Çocuğuna yetişmek için bir süre yüzen Necati Gürbüz yorgun düşünce suya batmaya başladı. Saat 11.30 ‘da meydana gelen olayla ilgili ihbar alan Murat Turgut yönetimindeki Ayvalık İtfaiyesi Grup Amirliği cankurtaran ekibi, baba Necati Gürbüz’ü suda çırpınırken kurtardı. 1 cankurtaran botu ve 1 jet ski ile olaya müdahale eden ekip aynı anda deniz yatağındaki minik Ege’yi de denizden çıkardı. Oğluyla birlikte boğulmak üzereyken kurtarılan Necati Gürbüz, sağ salim kıyıya çıkartılırken ekiplere teşekkür etti.