AYVALIK BELEDİYE MECLİSİ TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

Nilgün KAYA 

Ayvalık Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısı Belediye Orhan Peker Sanat Galerisi’nde yapıldı. Meclisin gündeminde imar konuları vardı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer yönetimindeki toplantı, 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Meclis üyeleri Merih Arslan, Aydın Derinova,  Sinan Oğuz Başkurt, Muhittin Tüfekçi, Şeref Akın’ın mazeretleri nedeniyle katılamadığı toplantı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, yerel seçimin Kasım ya da Eylül’e alınabileceği yönünde duyumlar olduğunu belirterek,  “Bizim meclisimizin 8-9 aylık dönemi var ama erken seçim olabilir. Yerel seçimler için hayırlısı neyse o olsun diyoruz. Okullar kapandı. Bu hafta Ayvalık’ta yoğunluğun başlamasını bekliyoruz. Yaz sezonu hepimize hayırlı olsun. Çalışmalarımızdan bilgi vermek istiyorum. Şirinkent ‘te asfalt çalışmamız devam ediyor. Sonra benzin istasyonu önünde çok sorunlu bir bölge var. Büyük şehre yazısını yazdık. ‘Sorumluluk bölgemiz değil ama vatandaşların yaşadığı sorunu çözelim’ diyoruz. Kilit parke taş işimiz devam ediyor.  1,5-2 ay içinde sonlandırmayı planlıyoruz. 27-30 bin metre kare kilit taş çalışması yapacağız.” dedi.

Meclis İmar Komisyonundan gelen 9 konu ile İmar Dairesinden gelen 2 yeni konunun görüşüldüğü toplantıda,  Altınova Mahallesi’nden 3 konu, İsmetpaşa Mahallesi, Fethiye Mahallesi,  Mithatpaşa Mahallesi ve Küçükköy Mahallesi’nden birer konu ile Atatürk Bulvarı Edremit asfaltı üzerinde zemin katlarda ticaret kullanım talebi ve Resmi Gazetede yayınlanan otopark yönetmeliğindeki oranların incelenmesine ilişkin konular görüşüldü. Diğer maddeler karara bağlanırken ‘Otoparkı olan binaların para ödemeyeceği ama otoparkı olmayan binaların araç başına bir ücret ödemesini’ içeren yönetmeliğin incelenmesi için komisyona havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis, İmar Komisyonuna gelen iki konunun görüşülmesi ile sona erdi.