AYVALIK’TA, MARİNA VE 3 YATA MAVİ BAYRAK VERİLDİ

Nilgün KAYA 

Ayvalık, bu yıl 3 yat ve Marina ile birlikte 11 Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Marina ve yatlara Mavi Bayrakları törenle verildi.

Balıkesir’de 23 noktaya verilen Mavi Bayrakların 11’i Ayvalık’a geldi. Çevre eğitimi ve bilgilendirme konusunda 6, Yüzme suyu kalitesinde 5, Çevre yönetiminde 15, Can güvenliği ve hizmetler konusunda 7 olmak üzere toplam 33 kriteri yerine getiren plajlara Mavi Bayrakları verilmeye başlandı. Ayvalık’ta 9 nokta Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Altınova Mahallesi’nde Kum adası mevkii halk plajı bu sene başvuruda bulunmaz, Haliç Park Otel Plajının Mavi Bayrağı iptal edilirken, Küçükköy Mahallesi’nde Grand Temizel Otel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Oteller önü Sarımsaklı Halk Plajı ve Murat Reis, Ali Bey (Cunda) Adası’nda; Ortunç Otel ve Duba Halk Plajı ile Ayvalık’ın kuzeyinde Engürü Tatil Siteleri Batı ile Palmiye Plajları Mavi Bayrak alan noktalar oldu.

Ayvalık Setur Marina il genelinde Mavi Bayrak alan tek marina olurken, Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan ve yıllardır Mavi Bayrağını koruyan Tuana-K teknesine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Mavi Bayrak verildi. Armin ve Elmas adlı yatlar da Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Ayvalık Setur Marina’da Mavi Bayrak, düzenlenen mini törenle göndere çekildi. Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Liman Başkanı Günhur Şanlı,  daire amirleri, TURÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Marina Müdürü Umut Tepedenlioğlu, ATO ve yat sahiplerinin katıldığı törende, Setur Marina ile birlikte Tuana-K,  Armin ve Elmas adlı yatların sahiplerine Mavi Bayrak ve belgeleri verildi.

“AYVALIK MARİNA 21 YILDIR ARALIKSIZ MAVİ BAYRAK ALIYOR”

1997 yılında ilk Mavi Bayrağı Ayvalık’ta çalıştığı dönemde aldıklarını ifade eden Marina Müdürü Umut Tepedenlioğlu, “Ne mutlu 21 yıldır Mavi Bayrağı Ayvalık’ta alabiliyoruz. Tabii sizlerin bilinçleri, Ayvalık’ı koruması ve sevgili çalışanlarımızın çabaları sayesinde oluyor bu” dedi.

 

 

Kadri KAYA /AYVALIK (BALIKESİR) (DHA)

FOTOĞRAFLI