HEM ANMA TÖRENİ HEM EĞLENCE; AYVALIK’TA KABOTAJ COŞKUSU

Nilgün KAYA

Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıldönümünü Ayvalık’ta tören ve yarışmalarla kutlandı. Atatürk anıtında ve Ayvalık iç limanında deniz şehitleri çelenk sunarak anılırken yüzme, yağlı direk ve yüzme yarışlarını, her yaştan Ayvalıklı keyifle izledi.

Ayvalık’ta Pazar günü sabah 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan Denizcilik Bayramı ve Denizcilik Haftasının 92. yıl dönümü törenlerine, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Liman Başkanı Günhur Şanlı, daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Liman Başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Ayvalık Liman Başkanı Günhur Şanlı, denizlerin ülkelerin güvenliği ve refahı için büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, kabotaj kanunu ile köklü bir geleneği ve büyük bir geçmişi olan Türk Denizciliğinin, ekonomideki öneminin her geçen gün arttırdığını kaydetti. Meydandaki törenin ardından Ayvalık Belediyesi, Liman başkanlığı ve kafelerin bulunduğu sahil kenarına geçildi.  

DENİZ ŞEHİTLERİ İÇİN DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Liman Başkanı Günhur Şanlı, şehit denizcilerin ruhu için denize çelenk bıraktı.

YAĞLI DİREK’TEN BAYRAĞI KAPMAYA ÇALIŞTILAR

Törenin anma bölümünden sonra yarışları içeren bölüme geçildi. Yüzme kategorisi ile başlayan yarışlarda yağlı direkten bayrak kapma yarışı, çay bahçelerindeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Ayvalık sahil boyundaki etkinlik yüzme yarışları ile başladı. Oldukça çekişmeli geçen ve Ayvalıklıların büyük ilgisini toplayan yarışlara katılım yüksek oldu.

YAĞLI DİREKTE KIYASIYA MÜCADELE

Her sene olduğu gibi Denizcilik Bayramı etkinliklerinin en çok ilgi çeken yarışması yağlı direk oldu. Çok sayıda gencin katıldığı yağlı direk yarışmasında direkten bayrağı almayı başaran kişi Mülayim Kırca oldu.