KÜÇÜKKÖY’DE YARATICI TEKNOLOJİLER ATÖLYESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan Yaratıcı Teknolojiler Atölyesinin yapılacağı Küçükköy’deki okulda onarım ve yenileme çalışmalarına başlandı. Çocuk ve gençlere tasarım yazılım ve modelleme eğitimi verilecek atölyenin açılışı için 29 Ekim tarihini işaret eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, çocuklara seslenerek “Başımıza icat çıkarın” dedi.

İşbirliği protokolü 6 Nisan 2018’de imzalanan Sabancı Üniversitesi Ayvalık- Küçükköy Kampüsü ‘Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’ çalışmalarının ilk etabı 28 Haziran Perşembe günü başladı. Mimar Ersen Gürsel ve Mimar Korhan Kalaycıoğlu tarafından hazırlanan proje kapsamında; içinde eski okul binasının bulunduğu 5 bin metre karelik alanda, açık derslikler, açık pazar, açık hava sahnesi, organik tarım üretim alanı yapılacağı, mevcut okul yapısının ise atölye derslik öğretmen odası ve mutfak olarak kullanılacağı öğrenildi.

YAZILIM, PROTOTİPLEME, ÜRÜN GELİŞTİRME

Mevcut okul binasında onarım ve yenilemeyi içeren ilk etap çalışmalarının başlaması nedeniyle çalışma alanına gelen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, proje mimarlarından bilgi aldı. Sabancı Üniversitesi adına Teknik İşler ve Planlama Yöneticisi Özden Sakarya,  Operasyon ve Teknik Hizmetler Direktörü Onur Aksoy’un yanı sıra Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Figen Güren ve Belediye Meclis üyesi Fahri Güren’in de katıldığı görüşmede, Küçükköy’de kurulacak ‘Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde öğrencilere yazılım, iletişim, ses ve görüntü, prototipleme, ürün geliştirme, oyun tasarımı, bilgisayar programlaması, sosyal İnnovasyon ve girişimcilik gibi konuları içeren dersler verileceği belirtildi.

“EĞİTİM ALACAK ÇOCUKLARIN TAMAMI AYVALIK’TA YAŞAYANLARDAN SEÇİLECEK”

Eğitim alacak 12-18 yaş arası çocukların tamamının Ayvalık’ta yaşayan çocuklardan seçileceğini ifade eden Başkan Rahmi Gençer, “ Altınova, Küçükköy, Alibey Adası ve köylerimizde yaşayan çocuklarımız önce hayal edecekler, hayal ettiklerini tasarlayacaklar. İlk etapta yapılacak olan Yaratıcı Teknolojiler atölyesi, öğretmen odası, çocuklar için yemekhane bölümü. Biz burada çocuklarımıza tasarım, yazılım ve modelleme öğreteceğiz. Tasarladıklarının yazılımlarını yapıp üç boyutlu yazıcılarla üretimlerini sağlayacaklar” dedi.

“4 AY SONRA BURASI CIVIL CIVIL BİR HALE GELECEK”

Sabancı Üniversitesinin bu çalışmayı Ayvalık Belediyesi ile birlikte yaptığını belirten Başkan Gençer, “Hedefimiz 29 Ekim’de açılışını yapmak. İkinci etapta yani 2019 yılında bahçede 220 kişilik bir amfi yapılacak.12-18 yaş arası çocuklarımıza Yaratıcı Teknolojiler atölyesinde çalışmalar devam ederken, rezerv alanda geri dönüşüm, organik tarım gibi Sabancı Üniversitesinin açtığı programlara göre eğitimler verilecek. Yağmur suyundan kullanma suyu elde edilecek. Güneş panelleri olacak. Hem suyunu hem de ısı ve enerjisini kendi üretecek akıllı bir bina olacak burası. 28 Haziran’da hayırlısı ile başladık. Müteahhit işi teslim aldı. Mimarımız Ersen Gürsel burada, Sabancı Üniversitesinin çok değerli ekibi burada. Müteahhit ve belediye ekiplerimiz burada. Beraberce bu işi başlatıyoruz. 4 ay sonra burası inşallah cıvıl cıvıl bir hale gelecek. Türkiye’de ihtiyacımız olan ve çocuklarımıza verilmesi gereken yaratıcılık ve icat yapmanın başlangıcını burada yapmış olacağız. Bizim kötü bir atasözümüz var. ‘Başımıza icat çıkarma’ deriz çocuklarımıza. Biz bu sözü değiştiriyoruz, ‘Başımıza icat çıkarın’ diyoruz. İnşallah başımıza icat çıkarırlar” dedi.

PAYLAŞMAK
Önceki İçerikKONSER
Sonraki İçerikKONSER