AYVALIK’IN VEKİL ADAYI DR. NEŞE ZENGİN, “İSTİHDAMDAN SAĞLIĞA HER ALANDA SORUNLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR”

Nilgün KAYA

Seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’in ilçe ve köylerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Balıkesir milletvekili aday adayı Dr. Neşe Zengin, Balıkesir’de istihdamdan sağlığa her alanda ‘Bir dokun bin ah işit’ durumu yaşandığını ifade etti.

Ayvalık’ta 27 yıldır doktorluk yapan, İstiklal Savaşı gazisi torunu ve subay kızı Neşe Zengin, ülkeyi özgürlük barış, refah ve huzura kavuşturmaya, adil ve demokratik bir yönetimle halkın gerçek sesi olmak için çıktığı yolda, vatandaşlarla temaslarına devam ediyor.

24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ile birlikte yapılması planlanan Milletvekilliği seçimlerinde, CHP adına Balıkesir Milletvekili adaylarından biri olan Dr. Neşe Zengin,  Ayvalık’ın yanı sıra Burhaniye, Havran, Savaştepe, Sındırgı, Karesi, İvrindi, Merkez ilçede vatandaş ve esnaf ziyaretleri yaptı. Çalışmalara devam eden Dr. Neşe Zengin, ziyaretlerine ilişkin gözlemlerini aktardı.

“GENÇLER, İŞ BULAMADIKLARINI, VATANDAŞLAR, SÖZLERİN TUTULMADIĞINI SÖYLÜYOR”

Vekil adayı Zengin, “İvrindi Yağlılar köyümüzde eğitimin yarattığı farkı, sorgulayan araştıran gençlerimizden, ‘değişim zamanı, artık tamam’ diyen halkımızdan anlıyoruz. Gurur duydum. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha hissettim. Susurluk merkez mahalleler ve köylerimizde, halkımız ‘yeterli hizmet alamadıklarını’, gençlerimiz ‘iş bulamadıklarını’, şeker fabrikasından bir çalışanımız ‘verilen sözlerin tutulmadığını, sözleşmeye geçirildiklerini, yer değişiklikleri yapıldığını’ ve ‘artık işe gelmiyorsunuz’ denerek emekliliğe zorlandıklarını belirttiler. Herkes kayırmacılık, ayrıştırma, işsizlik, yalan artık yeter diyor. Okullarını geri istiyor. Burhaniye Kadın Kollarımızla Börezli ve Kızıklı köylerimizde kapı kapı dolaşarak güzel bir çalışma yaptık, köy iftarına katıldık. Sındırgı Büyükdağdere ve çok az oy alabildiğimiz Yaylabayır köyünde hem çalışma yaptık hem de muayene. Çok faydalı geçti, yeniden gelmemizi hem köylülerimiz istedi hem de ilçe başkanımız ve örgütümüz gördüğümüz ilgiden çok mutlu oldu. Yenilemenin oyları daha da arttıracağına inandığını belirttiler. Savaştepe ilçe örgütümüzle esnafımızı ziyaret ettik, durgunluğun neden ve sonuçlarını, çözümün bizde olduğunu, Savaştepe gibi bir ilçenin hak etmediği durumunu konuştuk. Savaştepe Belediyesinin işten çıkardığı gençlerimiz,  işsiz gençlerimizin dertlerini dinledik. Projelerimizi anlattık. Geçmiş seçime göre büyük bir destek artışı gözlemledim. Sındırgı Yaylabayır köyümüzde hastalarımızı muayene ederken sohbet ettik. Sorunlara çözümün bize olduğunu anlattık.  Yolumuz açık olsun” dedi.

“MAĞDURUN SESİ OLMAYA GELİYORUZ”

istihdam sıkıntısının en büyük sorun olarak dikkat çektiğini belirten Dr. Zengin, “Atanamayan öğretmenlerin sorunlarını dinledim. İşe girmek için AKP İlçe Başkanlıklarından yazı beklendiğini, üye olunmasının istendiğini, bunu yapmayacak kadar onurlu oldukları için iş bulmakta sıkıntı çeken gençlerimizi dinledim. bir dokun bin ah işit durumu var. sağlıkla ilgili sorunlar büyük. Üreticilerin sorunları da” dedi. Dr. Neşe Zengin, “Hiçbir güç yoktur ki halkın gücünün üstünde olsun. O zaman biz şiddet gören, taciz ve tecavüze uğrayan kadınlarımız için, istismara uğrayan bebeklerimiz ve çocuklarımız için, iş bulamayan gencimiz için, okuyamayan çocuk işçimiz için, hakkını isteyen emekli, işçi ve çalışan için, emekle kazanıp geçinemeyen için, haramla zengin olana karşı adalet için, liyakat için, hak için, hukuk için, özgürce düşünüp, özgürce konuşan bir Türkiye için ‘Yurtta Barış Dünyada barış’ için, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak mücadele etmeye, mağdurun sesi olmaya geliyoruz” dedi.