AYVALIK BELEDİYESİ ŞİRİNKENT YOLUNDA ASFALT ÇALIŞMASINA BAŞLADI

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi, Şirinkent yolunda asfalt çalışması başlattı.  Asfalt öncesi zemin iyileştirme yapan Fen İşleri ekipleri, hava koşullarına göre yarın asfalt dökümüne geçmeyi planlıyor.

Ayvalık Belediyesi,  Altınova’da başlatıp Cunda ve Şeytan Sofrası yolunda devam ettiği sıcak asfalt çalışmaları kapsamında Şirinkent yolunu asfaltlıyor.  Bir ay içinde ilçenin farklı noktalarında gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışması,  Teknik Güç Birliği Sahil Sitesi önünden başlayıp Zübeyde Hanım Caddesi, Kuvay-i Milliye Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesini takip ederek Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür Sanat Merkezi bitişiğindeki Ayvalık İtfaiye Grup Amirliği önüne kadar yolda yapılacak. 20 Haziran Çarşamba günü, bozuk zeminin kazılarak kaldırılmasıyla başlayan çalışmalar kapsamında 3 bin 700 metrelik yol asfaltlanacak.

GECE MESAİSİ YAPILACAK

20 kişilik ekip ile gerçekleştirilecek çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması için gece mesaisi de yapılacağı belirtildi. Hava koşullarına göre değişmekle birlikte çalışmanın 10 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

“BELEDİYEMİZİN YOL YAPIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR”

Gerek doğal nedenlerle bozulan, gerekse alt yapı çalışmaları nedeniyle daha önce kazılan noktalarda onarım, kaldırım ve çevre düzenlemeleriyle başlatılan yol yapım seferberliğinin asfaltlama çalışmalarıyla sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Kentte alt yapı çalışmalarından kaynaklı bozulan yolların üst standartlarda yapılması için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ayvalık yollarının düzenlemesini vatandaşlarımızın sorun yaşadığı tüm yolları bitirinceye kadar sürdüreceğiz” dedi.