AYVALIK,  MAVİ BAYRAK SAYISINI, YATLARLA 11’E ÇIKARDI

Nilgün KAYA

2014 ve 2015 yıllarında 6 plaj, 1 Marina ve 1 yat ile toplam 8 Mavi Bayrak alan, 2016 yılında 2 yatın da eklenmesiyle Mavi Bayrak sayısı 10’a çıkan,   geçtiğimiz yıl 3 yat ve Marina ile birlikte Mavi Bayrak sayısı 13’e ulaşan Ayvalık’ta bu yıl, 7 plaj Mavi Bayrak alabildi. Yatlar ve Marina ile birlikte ilçedeki mavi bayrak sayısı 11 oldu.

Balıkesir’de 23 noktaya verilen Mavi Bayrakların 11’İ Ayvalık’a geldi. Çevre eğitimi ve bilgilendirme konusunda 6, Yüzme suyu kalitesinde 5, Çevre yönetiminde 15, Can güvenliği ve hizmetler konusunda 7 olmak üzere toplam 33 kriteri yerine getiren plajlara Mavi Bayrakları verilmeye başlandı. Ayvalık’ta 7 plaj, 3 yat ve Marina Mavi Bayrak almaya hak kazandı.

Altınova Mahallesi’nde Kum adası mevkii halk plajı ile Haliç Park Otel Plajının Mavi Bayrağı iptal edilirken, Küçükköy Mahallesi’nde Grand Temizel Otel, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Oteller önü Sarımsaklı Halk Plajı ve Murat Reis, Ali Bey (Cunda) Adası’nda; Ortunç Otel ve Duba Halk Plajı ile Ayvalık’ın kuzeyinde Engürü Tatil Siteleri Batı ile Palmiye Plajları Mavi Bayrak alan noktalar oldu. 17 kilometrelik sahil şeridinde her yıl yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Sarımsaklı Plajının almaya hak kazandığı, uluslararası bir ölçüt kabul edilen Mavi Bayrak törenle plajdaki yerini aldı. Ayvalık Setur Marina il genelinde Mavi Bayrak alan tek marina olurken Türkiye’de ilk kez Mavi Bayrak almaya hak kazanan ve yıllardır Mavi Bayrağını koruyan Tuana-K teknesine geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Armin ve Elsin adlı yatlara da Mavi Bayrak verildi.