OKULLAR KAPANDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI

Nilgün KAYA

2017-2018 eğitim öğretim yılının son günü yapılan karne töreni Ayvalık’ta, iki ayrı okulda gerçekleştirildi. Öğrencilere karnelerini veren Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ın öğrencilere verdiği tatile ilişkin mesaj, “Gönlünüzce dinlenin, verimli bir tatil geçirin” oldu.

Uzun soluklu eğitim öğretim yılı 8 Haziran Cuma günü sona erdi.  İlçe genelinde 10 bin 275 öğrenci karne alırken 873 öğretmen de öğrencileriyle birlikte yaz tatiline çıktı. İlköğretim Okulu öğrencileri sabah saatlerinde Atatürk İlk Okulu’nda düzenlenen törenle karnelerini alırken orta öğretim için tören 15 Eylül Orta Okulu’nda düzenlendi.

 

Ayvalık Atatürk İlk Okulu’nda saat 10.00’da başlayan törene Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri ve okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve veliler katıldı.

18 Eylül 2017 ‘de 44’ü resmi 52 okulda, 10.275 öğrenci ve 873 öğretmenle başlanan 2017-2018 eğitim-öğretim yılının karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve güven ortamında başarılı bir şekilde geçirildiğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Kaymakam Görgülüarslan’a eğitim yöneticileri, eğitimin asli unsuru öğretmenler, öğrenciler ve velilere teşekkür etti.

“Tüm okullarımızda bu defa ziller güzel ve dinlendirici bir süreç olmasını dilediğimiz uzun bir yaz tatili için çalacak. Değerli öğrenciler,  yaşadığınız karne heyecanını ve sevincini yürekten paylaşıyorum. Yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdiğiniz performansın değerlendirilmesi olacak karnelerinizin geleceğinize de ışık tutacağına inanıyorum. Öğretmenlerinizle bir arada eğitim-öğretim yılı boyunca gösterdiğiniz çabaya şahit olduk. Akademik alanda göstermiş olduğunuz gayretin yanı sıra sosyal, sanatsal ve sportif pek çok faaliyette de ciddi bir emek sarf ettiniz. Dinlenmeyi, yeni eğitim-öğretim yılına dinç bir şekilde hazırlanmayı hak ettiniz. Kıymetli velilerimiz, çocuğunuzun bir yıl boyunca devam eden gayret dolu bir sürecine en büyük ödül, kuşkusuz sizlerin ilgisi ve koşulsuz sevgisi olacaktır. Alınan karneler, yapılan üst öğrenim kurumlarına yerleşme çabaları, elbette birer adımdır ancak sizlerden istirhamım onlarla mümkün olduğunca birlikte ve kaliteli zaman geçirmenizdir ve çocuklarımızın değer algılarını not ve karne başarısı üzerinden oluşturmamanızdır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin tüm eğitim camiasına; Ayvalık’taki her kademeden eğitim paydaşlarımıza sağlıklı, huzurlu, verimli ve güzel bir yaz tatili diliyorum” dedi.

“KENDİNİZİ GELİŞTİRMENİN EN ÖNEMLİ VE GÜZEL YOLU KİTAP OKUMAKTIR”

Karnelerini verirken öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Oyunlar oynayacaksınız, denize de gireceksiniz ama kitap okumayı eksik etmeyin çünkü kendinizi geliştirmek için en önemli ve en güzel yolu kitap okumaktır. Her türlü kitabı okuyun, çocuk kitaplarını okuyun güzel şeyler öğrenin. Hepinizi kutluyorum ve seneye daha büyük başarılar bekliyorum” dedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılı, 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak, 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.