ARAMA ÇALIŞMALARINA BELEDİYE PERSONELİ DENİZDEN VE KARADAN DESTEK VERDİ

Nilgün KAYA

Altınova açıklarında alabora olup batan teknenin sahibi Volkan Çanakçı ve Kerem İncedayı’nın naaşlarına ulaşılırken teknenin diğer mürettabatı Hayri Kar ve Mustafa Fırat Göral için arama çalışmaları sürüyor. Ayvalık Belediyesinin yaklaşık 50 personeli, kaybolan gençleri arama çalışmalarına denizden ve karadan destek verdi.

Belediye Zabıta, Fen İşleri, Özel kalem, Temizlik İşleri, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü birimlerinden yaklaşık 50 personel, 27 Mayıs tarihinde alabora olan tekneden düşerek denizde kaybolan gençlerden Hayri Kar ve Fırat Göral’ı arama çalışmalarına katıldı.

Belediye binası ve Cumhuriyet Meydanı’nda 2 Haziran Cumartesi sabah saat 09.00’da toplanan personel, gün boyu denizden ve karadan arama yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de arama çalışmalarına katılacak personelle görüştü. Karayolundan 4 araçla hareket eden ekip Salihleraltı, Dikili, Bademli ve Çandarlı kıyılarında arama yaparken,  denize  4 tekne ile açılan diğer ekip ise Çıplak ada, Badavut, Sarımsaklı, Altınova sahilden Dikili’ye kadar olan sahil bölümünde arama çalışması yaptı. Ayvalık Belediyesi, personeline yaptığı arama çalışması sırasında tekne, araç ve kumanya desteği verdi.