MEVLÜT ASAR, YAZIN SERÜVENİNİ KÜTÜPHANEDE ANLATTI

Nilgün KAYA

Ayvalık İlçe Halk Kütüphanesi’nde Yazar Mevlüt Asar ‘ın konuk olduğu ‘İki ülke iki lisan bir insan’ başlıklı söyleşi düzenlendi. Söyleşi sonunda Mevlüt Asar kitaplarını imzalarken, yazarın kitap satışından elde edilen gelirle kütüphanenin çocuk bölümüne akıl oyunları alınacağı öğrenildi.

İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel Şahin tarafından organize edilen söyleşi ve imza gününe Ayvalık Anneleri okuyor grubu da katkı verdi.

Söyleşide, kendisini yazmaya iten üç etmenden bahseden Yazar Mevlüt Asar, bu etmenleri; çocukluğunda ona bakan ninelerinin anlattığı masallar, okuma serüvenini kazandırdığı deneyimler ve Almanya da tanıştığı Fakir Baykurt ‘un etkisi olarak sıraladı. Okudukça yaşama dair yaşadıklarımızı biriktirdiklerimizi daha iyi ayırt edebildiğimizi ve belli bir noktadan sonra bunları yazmak istediğimizi söyleyen Asar, “Eğer yazmak istiyorsak okumak zorundayız” dedi.  Son kitabı ‘İki ülke iki dil bir insan’ üzerine konuşan Yazar Mevlüt Asar, diğer kitaplarından şiir ve öyküler okudu. Kitap satışından elde edilen gelir, yazar Mevlüt Âsar tarafından kütüphane çocuklarına akıl oyunları alınması için bağışlandı. Katılımcıların keyif alarak dinledikleri bir söyleşi ve imza etkinliği oldu.