2’NCİ TURİZM TOPLANTISINDA 6 SORUN ELE ALINDI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ın 3 farklı bölgesinde planlanan turizm toplantılarının 2’ncisi Ayvalık Ticaret Odası Salonunda yapıldı.

Her bölgenin kendine göre sorunları olduğuna dikkat çekilen toplantının açılışında konuşan İlçe Turizm Danışma Bürosundan Hakan Aksu, sezon başlamadan toplantı yapılmasının nedeninin temel sorunlar ve karşılaşılan şikâyetler ile ilgili bazı önlemlerin alınması olduğu belirtti.

“3 YIL ÖNCESİNE GÖRE GECELEME SAYISINDA YÜZDE 10 GERİDEYİZ”

Ayvalık’ta turistlerin gecelemesine yönelik verileri paylaşan Aksu, “ 2018 yılı ilk 4 ayında ilçede bakanlık belgeli 21 ve belediye belgeli 2 olmak üzere toplam 23 konaklama işletmesinden alınan veriler açıklandı. İlçede yılın ilk 4 ayında 99 bin 598 geceleme yapılmıştır. Geceleme sayılarını analiz ettiğimizde 2017 yılının ilk 4 ayına göre ilçemizi ziyaret eden turistlerin geceleme sayılarında yüzde 73 artış yaşanmıştır. Fakat yaşanan bu artışa rağmen 2015 yılına göre hala yaklaşık yüzde 10 geride bulunmaktayız. Bu istatistikler bize turizm sektörünün hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu gösteriyor. Farklı sebeplerle ilçemizi ziyaret eden turist sayılarındaki azalmaların tekrar eski haline dönmesi yılla almaktadır. Bu yüzden turizm sektörü temsilcileri olarak bizlere düşen; ilçemizde yerli yabancı ve turistlerin rahat, güvenli bir seyahat, alışveriş ve konaklama hizmeti almalarının sağlanması turizmde sürdürülebilirliğin devamı ve yoğun sezonun sorunsuz geçmesini sağlamaktır.  Sonuç olarak, ziyaretlerinden memnun olarak ayrılan turistler, yakın çevreleriyle memnuniyetlerini paylaşırlar ve zamanla seçkin turizm destinasyonlarından birisi haline gelebiliriz” dedi.

Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, fiyat tarifelerinin konulması, işletmelerin ruhsatları, hijyen (gıda, işyeri ve çalışan açısından), konaklama tesislerinin kimlik bildirimi çöp toplama yöntemleri ve zamanlaması ile su ve kanalizasyon sıkıntıları olmak üzere 6 konu ele alındı.