CAN DOSTLAR YARARINA KERMES DÜZENLENDİ

Nilgün KAYA

Gönüllü vatandaşlar, 24 Mayıs Perşembe günü sokakta yaşayan hayvanlar yararına  kermes düzenledi.

Ayvalık Köpek Bakım Çiftliğindeki Ogan Cemal Can Tedavi Merkezini yaptıran Zeynep Gülden Can öncülüğünde bir araya gelen gönüllüler, Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü katkılarıyla kermes düzenledi. Perşembe günü, 11.00-18.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kermeste,  hediyelik eşya, yiyecek ve içecek satışı yapıldı.

“MÜMKÜN OLDUĞUNCA SAHİPLENELİM”

Kermese uğrayan ve gönüllülere destek veren Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, sokakta yaşayan can dostların sahiplenilmesi çağrısında bulunarak, ”Ayvalık Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile gönüllülerin ortaklaşa yaptığı bir çalışma. Örnek oluyor, farkındalık yaratıyor. Ayvalık’ta çevreye yaşama, sokakta yaşayan hayvanlara çok büyük ilgi ve sevgi var. Firmaların da desteği oldu. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz son yıllarda üstün bir gayretle çalışıyorlar can dostların bakımı ve sağlığı için. Barınağımıza son iki ay içinde 70 can dostumuzu aldık. Bir miktar köpeğimizi daha barınağımıza alacağız. Çocuklarını mutlu etmek için köpek sahiplenip sokağa atanlara, çiftliğinde çoğaltıp bakamayınca yine sokağa atanlara veya Ayvalık’ta semt pazarlarına gelip atanlara sesleniyorum. Ayvalık’a ve o canlılara büyük kötülük yaptıklarını düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar sahiplenelim. Sahiplenme sadece kanunla değil vicdanla bağlantılı olduğumuz bir olaydır. Ayvalıklılar doğayı hayvanları seven insanlardır. Evimizde, bahçemizde onlara bakalım, birçok insan evine cins köpek alıyor ama lütfen sokakta yaşayan köpekleri sahiplenin diyorum” dedi.

“DUYARLILIK VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

21 Aralık ve 23 Mart’ta düzenledikleri kermesi her ay yapmak istediklerini belirten Zeynep Gülden Can, “Ayvalık’ta yaşayan hayvan severler olarak hepimiz kendi sokağımızda yaşayan can dostlarımıza bakıyoruz. Bu oluşum tamamen gönüllü bir oluşum ve gönüllü dostlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Üçüncü kez yaptığımız kermes ile can dostlarımızın acil ihtiyaçlarının hiçbir yere başvurulmadan karşılanmasını amaçlıyoruz. Kermesimize Abalıoğlu mama firması temsilcisi geldi ve Sosyal sorumluluk projesi olarak barınağa 100 kg mama bağışladı. Duyarlılık ve farkındalık yaratmayı amaçlamıştık çalışmalarımızda, bu açıdan bir firmanın gelmesi bizim için çabamızın karşılığı niteliğinde. Ayrıca ev hanımlarımızın yarattığı ürünlerin ekonomiye dönemsi de bu çalışmamızın bir diğer sonucu” dedi. Kermesten elde edilen gelirle sokakta yaşayan hayvanların bakım ve tedavisinde kullanılacak eldiven, enjektör gibi sarf malzemelerin alınacağı öğrenildi.