ÇAMLIK’TA HIDRELLEZİ KUTLAMASI

Nilgün KAYA

Ayvalık’ta yaşayanlar, Belediye tarafından düzenlenen Hıdrellez Kutlaması için Çamlık Kır Bahçesinde bir araya geldi. Grup Kardaşlar’ın şarkıları eşliğinde eğlenen vatandaşlar, belediyenin ikramları ile piknik yapıp güzel havanın tadını çıkardı.

Ayvalık Belediyesi tarafından başlatılan Hıdrellez Kutlaması, 7. yılında yine Çamlık Kır Bahçesinde gerçekleştirildi. Pazar günü saat 14.00’te başlayan kutlamaya katılım önceki yıllardaki gibi yoğun oldu.

KIR BAHÇESİ’NDE OTURACAK YER KALMADI

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ve Ayvalık Turizm Danışma Büro Sorumlusu Yasemin Gençer’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 700 kişi, Belediyenin Hıdrellez eğlencesine katıldı.

 

NOSTALJİK VE POPÜLER ŞARKILAR EŞLĞİNDE EĞLENDİLER

Hasan Yurtcan’ın solistliğini üstlendiği, bateride Salih Sural, Piyanist Murat ve elektrogitarda Süleyman Pakman’dan oluşan Grup Kardaşlar’ın söylediği nostaljik ve popüler şarkılar eşliğinde eğlenen vatandaşlara, Belediye tarafından tavuklu pilav, lokma, pamuk şeker ve çay dağıtıldı. Yumurtalar boyandı, çocuklar çeşitli oyunlar oynadı ve yarışmalar yapıldı.

“BU ADETLERİ, BU GÜZELLİKLER BUNDAN SONRAKİ NESİLLERE TESLİM ETMELİYİZ”

Etkinliğin 2012 yılında başlatıldığını ve kendilerinin de devam etme kararı alarak kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Hıdırellez hepimiz için çok önemli. Ayvalık için de çok önemli. Bizim zamanımızda evden yiyecekler getirilirdi. Akşama kadar burada Hıdırellez kutlanırdı. Evet- Hayır oyunu oynanırdı. Bir gün ben çıktım sahneye ‘Adın ne?’ dediler ‘Rahmi’ dedim, ‘Hüseyin mi?’ dediler, ‘Hayır’ dedim. O gün bugündür hayır diyorum. Burada hepimizin anıları var. Ayvalık’ta Hıdırellez çok güzel kutlanır ve bu adet bugünlere kadar geldi. Bu adetlerimizi devam ettirelim.” dedi. Başkan Rahmi Gençer, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Muharrem İnce’nin aday olmasına atıfta bulunarak, yağmur nedeniyle etkinliği iptal etmeyi düşündüklerini ancak  ince ince yağan yağmurun ülkeye bereket, demokrasi ve huzur getireceğini söyleyerek, “ Hıdırellez ufuk açmak, baharı karşılamak, mutluluğu ve insanları barıştırmayı, el ele olmayı ifade eder. Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda demokrasiyi hoş görüyü seven insanlar olarak ümidimiz her zaman var. Grup Kardaşlar’la birlikte büyüdük. Onlar hala genç kaldı. Onlara alkış istiyorum. ’dedi.