BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEKAİ KAFAOĞLU AYVALIK’I ZİYARET ETTİ

Nilgün KAYA

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ilçe ziyaretlerini sürdürürken; son durağı Ayvalık oldu. Sabah namazı ile başlayan program akşam geç saatlere kadar devam ederken Ayvalık halkı ile buluşan Başkan Kafaoğlu, sorunları ve talepleri ilk ağızdan dinleme imkânı buldu.

İlçede AK Parti Ayvalık ilçe teşkilatını ziyaret eden Başkan Kafaoğlu, İlçe Başkanı Hasan Kıtay ile birlikte partililerle sohbet ederek, seçim çalışmalarına ilişkin karşılıklı fikir alış-verişinde bulundu. İlçe Başkanlığı ziyareti sonrasında Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ı makamında ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler alarak kısa süre sohbet etti.

“AYVALIK’IN ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR”

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’i makamında ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, belediye çalışmaları hakkında bilgiler alırken; Büyükşehir Belediyesi olarak Ayvalık’ta devam eden ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kendisini makamında ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na “Kırlangıç Projesi” ve Ayvalık’ın alt yapı sorunlarının çözümü konusunda yaptıkları çalışma ve taleplerini ileten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer hazırlanan Kırlangıç Projesi maketini gösterdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “BASKİ olarak buranın altyapı sorunlarını kökünden çözmemiz gerek dedik. Talimat verdik. Su kanalizasyon ve yağmur sularını ekleyerek, dev projeyi tamamlayıp ihale aşamasına getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Başkan Kafaoğlu, Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından organize edilen 1. Doğa Festivali’ne de katıldı. Festival açılış töreni sonrasında Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Mustafa Büyükçıvgın ve yönetim kurulu üyeleri ile Oda binasında bir araya gelen Başkan Zekai Kafaoğlu, Ayvalık’taki ticaret hayatı hakkında görüşlerini açıklarken, oda başkan ve üyelerinin taleplerini dinledi.

ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın, ziyaret için teşekkür ederken,  ATO hizmet binasının yetersiz olduğunu, üyelere daha iyi hizmet sunacağımız bir binaya kavuşmak için destek rica etti.Daha sonra Ayvalık’taki Sivil Toplum Örgütleri ve Ayvalık’ta görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Kafaoğlu, toplantı sonrasında esnaf ziyaretlerinde bulunarak Ayvalık halkı ile kucaklaştı. Ayvalık Su Ürünleri Kooperatifi’ni de ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Küçükköy ve Altınova Mahallesini ziyaret ederek esnaf ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.