“GENÇLİĞİN MERKEZİ OLACAK”

Nilgün KAYA

Ayvalık Belediyesi tarafından temeli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda atılan Gençlik Merkezi inşaatının yüzde sekseni tamamlandı. Ayvalık’ta gençleri satrançtan tiyatroya, karikatürden sinemaya sanatsal, sosyal çalışmalar için bir araya getirecek bina, bu özellikleriyle gençliğin merkezi olacak.

150 Evler Mahallesi Atatürk Bulvarında yer alan, 988 metre karelik alanda planlanan Gençlik Merkezi’nin inşaatı devam ediyor.  ‘Ayvalık’ta çağdaş, bilime inanan, dünyaya geniş ufukla bakan gençler yetiştirmek’ hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, inşaat çalışmalarını düzenli olarak gezerek, merkezin yapımının her aşamasını yerinde inceliyor.

Gençlik Merkezi’nin açılışı için tarih olarak Haziran ayını işaret eden Belediye Başkanı, “Göreve geldiğimizden bu yana yaşlımıza, gencimize, sanatçımıza ve sporcumuza hizmet etmeyi hedefledik. Hedefimiz, Ayvalık’ta çağdaş bilime inanan, dünyaya geniş ufukla bakan, sanatı, sporu seven gençler yetiştirmek. Ayvalık’ta yaşayan gençlerimiz için yapılan Gençlik merkezimiz,  eğitsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde gençlerimizin topluma aktif bireyler olarak katılmasına destek olacak, sosyalleşme imkânı sağlayacak. Gençlerimiz serbest zamanlarını ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirecekleri güzel bir yere kavuşacaklar. Projemiz sona doğru yaklaşıyor. Gençlik merkezimiz gençlerimize hayırlı olsun” dedi. İsmet İnönü Kültür Merkezi karşısında yer alan binanın içinde; halk oyunları ekipleri, Zeytin Çekirdekleri orkestrası öğrencileri, tiyatro grupları, satranç sporcuları için bölümler, kütüphane alanı,  cep sineması ve kafeteryanın yanı sıra karikatür, bilardo, masa tenisi aktiviteleri için etüt salonları bulunacak.