ZEYTİN ÇEKİRDEKLERİ PARİS’TE KONSER VERDİ

Nilgün KAYA

Hem ilk kez enstrüman çalma şansını hem de yaşıtlarıyla sanat çalışmaları içinde yer alma sevincini yaşayan Ayvalık’ın Zeytin Çekirdekleri Orkestrası, 23 Nisan’da Paris’te konser verdi.

Ayvalık Belediyesi’nin 2014 yılında hayata geçirdiği, ritmle başlayıp keman, çello ve koro ile devam eden Zeytin Çekirdekleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’da Paris Başkonsoluğu’nun davetiyle Fransa’nın başkenti Paris’in önemli tiyatro salonlarından Theatre ve du Gymanase’de unutulmaz bir konser verdi.

Çoğunluğunu Fransa’da yaşayan Türklerin oluşturduğu seyirciler arasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve eşi İlçe Turizm Bürosu sorumlusu Yasemin Gençer, Paris Başkonslosu Barış Tantekin, bölge belediye başkanları, CHP Fransa Birliği Başkanı Uğur Güven ve yönetim kurulu üyeleri, Zeytin Çekirdekleri Proje Koordinatörü Gül Gürsoy, Zeytin Çekirdekleri Derneği Başkanı Zehra Kunak’ta vardı. Ayvalıklı 47 çocuk ve 12 gönüllü eğitmenin sahne aldığı konsere çocuklar, Fransızca şarkılarla başladı. Atatürk Marşı’yla katılımcıları gururlandıran orkestra, ‘Yine Bir Gülnihal’, ‘Bu dünyayı birlikte kuralım’ şarkıları ile Ege’den Karadeniz’e Türküler, Zeytin Çekirdekleri Şarkısı, Ayvalık Çarşı ve 23 Nisan şarkısını seslendirdi. Konser sonunda Fransa’da yaşayan Türk çocuklar da koroya dahil oldu, birlikte şarkılar söylendi. Ayvalık’tan geldiğini, Türkiye’yi ve Ayvalık’ı temsil etmekten duydugu onuru ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Parlementer sistemin kurulduğu günü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etmiştir. Onunla ne kadar övünsek azdır ”dedi ve konseri dinleyenleri Ayvalık’a davet etti. Başkonsolos Tantekin ise Zeytin Çekirdeklerini kutladı ve bu güzel geceyi yaşattıkları için herkese teşekkür etti.