İYİ PARTİ BALIKESİR TEŞKİLATI SAHAYA İNDİ

Nilgün KAYA

İyi Parti Balıkesir Teşkilatı sahaya indi. Burhaniye, Ayvalık ve Gömeç’te partililerle görüşen İl Başkanı Nedim Tuna ve Milletvekili İsmail Ok, tüm kadroları ile göreve hazır oldukları mesajını verdi.

İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna ve parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok Ayvalık’ta partililerle bir araya geldi. İyi parti Ayvalık İlçe Başkanlığında Cuma günü 15.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşen görüşmede, Tuna ve Ok’a, eğitimden sorumlu başkan yardımcısı Keriman Kültür, Teşkilatlardan  sorumlu başkan yardımcısı Nadim Köse, Kırsaldan sorumlu başkan yardımcısı Gürkan Bağcı, yönetim kurulu üyeleri Rabia Uğun Füsun Ayman, Özgür Özcan, Mustafa Parlak ile kurucular kurulu ütesi emekli korgeneral Ali Lapanta eşlik etti. Heyet, İyi Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Amaç ve ilçe yönetimi tarafından karşılandı.

“SAHAYA İNDİK”

Burhaniye ile başladıkları ziyaret kapsamında Ayvalık’a geldiklerin, Gömeç’i ziyaretle günü tamamlayacaklarını ifade eden İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, “Sahaya indik” dedi.

“BALIKESİR, AK PARTİLİ BELEDİYELER TARAFINDAN GELECEĞİ ÇALINMIŞ BİR İL”

Siyaset yapma adına değil, Balıkesirli vatandaş olarak Balıkesir’de 5 yılın kayıp olduğunu söyleyen Vekil İsmail Ok “Balıkesir adına büyük kayıp. Sadece 5 yıl kayıp değil gelecek 5 yıllar kayıp. Maalesef Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve merkezde kurulan iki belediye borç batağının içerisine girmiş önümüzdeki 5 yılları da yemişledir. Bir il belediyesinin bile bizim dönemimizde yapılanlar kadar icraatları görünmüyor.  Kavşak dediler Karayolları yaptı. Çay deresi ıslahı dediler, DSİ yaptı. Ama bunları Büyükşehir Belediyesi yapıyor gibiydi, peki paralar nereye gitti? Balıkesir, Türkiye’deki büyükşehir belediyeleri arasında İller Bankası’na borç sıralamasında altıncı sırada. Özel bankalar hariç. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerle gelir anlamında karşılaştırdığımızda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve iki ilçenin 4 yılda iflas ettirildiğinin kanıtıdır bu rakamlar. Nasıl becerdiniz, bu paraları nerelere savurdunuz nerelere harcadınız da belediyeleri borç batağı haline getirdiniz. Balıkesir adına bu 5 yıl değil gelecek 5 yıllar adına da Ak Partili belediyeler tarafından geleceği çalınmıştır” dedi.

“BİR YUMURTA KADAR ESER ORTAYA KOYAMADILAR”

Ufak tefek çalışmaların olması gerektiğini söyleyen Ok, “Tavuk bir yumurta yumurtladığında dünyayı ayağa kaldırır, fil kocaman yavru dünyaya getirir, hiç kimsenin haberi olmaz. Bunlar eser olarak bir yumurta kadar eser ortaya çıkaramadılar ama gürültüleri o kadar fazla. İşte buraya bir köprü yapıldı sözde altından koca gemiler geçecekti ve dünyada iki tarafı deniz olan ve üzerinden geçip te denizin görülmediği tek köprü diye alay konusu oldu. Balıkesir’i yerelinden geneline yönetmeye talibiz. Ayvalık başta olmak üzere yönetimlerde etkin ve yetkin arkadaşlarımız var. Kadrolarımızla birlikte göreve hazırız” dedi.

2014’te Ahmet Edip Uğur’la rakip olduklarını ve kendisine atılmayan iftira kalmadığını söyleyen Ok,“ Kendisi üzerinden FETÖ algısını yıkmak için oğlunun televizyonunda büyükşehirden maaşlı gazetecilerle haber yaptırıyordu. O kişilre mesaj yazdım, ‘size öyle forsat veriyorum ki bu kıyağımı unutmayın dedim. 15 Temmuz’dan sonraydı, insanların tutulup tutulup hapse atıldığı aylardı. Ben Fetö’nün baş imamıyım dedim’ yayınlayamadılar. ‘sana yaptığım bu kıyağı kimseye yapmadım’ dedim bu sefer yayınladılar. Bizim kendimizi anlatmaya ihtiyacımız yok. Bizim zerremiz ihanet çamurları bulaşmaz. Onların iktidarında, onların olağanüstü halinde ben onları ti ye aldım. Edip Uğur’un bana hakaretlerine rağmen ben onun anti demokratik şekilde görevden alınmasına karşıyım. Biz iktidara geldiğimizde onlar gibi intikam kuralları ile değil hukuk kuralları ile hareket edeceğiz, onların hukuk’un önünde yaptıkları zulmü tüyü bitmemiş yetimin hakkını gasp etmelerini yolsuzluklarını hukuk’un önünde yüce mahkemenin önünde hesabını soracağız” dedi.

“KÖPRÜLER DELİ DUMRUL HİKÂYESİ”

Osman Gazi köprüsü için ihale yapıldıktan sonra devlet garantisi verilmesini ihaleye fesat karıştırmak olduğunu söyleyen Ok, “Bu milleti sen dolarla ihale ediyorsun, büyün ihalelerini dolarla yapıyorsun, Türk milleti bütün ihalelerde dolar ödüyor. Her araç geçtiğinde 40 dolar ödüyoruz. Geçmediğinde 70-80 liraya indi, gerisini kim karşılıyor? Hazine millet karşılıyor. Deli Dumrul hikayesi, geçmeyen daha çok cezalandırılıyor. Geçmeyenler, geçmediği halde ödüyor. Dünyada böyle bir şey yok. Bunun hesabı soracaktır. Üç köprünün geliri bunların yandaşlarına yaptırdığı bu soygun ve talan üzerinden taahhütlünü karşılayamıyor ve açıklayamıyorlar bu rakamları. Var mı şurada dükkan açarsan sana bin kişilik garanti veriyorum denir mi?  Bunların nereye gittiğini millet biliyorlar. Taşeronlar, havuzcular esas aslan payı başka yere gidiyor. Türkiye normalleştirdiğinde bunların hesabı sorulacaktır. Hem de kendilerinin getirdiği kanunlarla hesabı sorulacaktır.  Biz bunun için varız. Bin 150 odalı saraylarda kalmak için değil. O sarayda Meral Akşener Hanım bir gün bile kalmayacak, TÜBİTAK’A verilecek ya da bilimsel bir araştırma için. Yazlık saray değil huzurevi yapılacak” dedi.

“80 MİLYON YERİNE ON AİLEYE ÇALIŞIYORLAR”

15 yılda kendi kendini yeten bir ülkeden samanı bile ithal eden bir ülke haline gelindiğini söyleyen İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Milliğimiz söylemlerimizle değil eylemlerimizle. Hiç şüpheniz olmasın, inanın, tarım bakanlığını ben alsam 3 yılda ithal ette dışa bağımlığı bitiririm, 5 yıla varmadan dışa ithal edilecek hale getiririm. Hem canlı hayvan hem karkas et olarak. Ama bu proje uygulanırsa Türk köylüsü çiftçisi kazanacak. Ama bunların şu an üretmeden tüketen ithalata dayalı program uygulandığı zaman her ithalatta üç beş yandaş kazanıyor. 80 milyon yerine iki elin parmaklarını geçmeyen on aileye çalışıyor. İddialı konuşuyorum hallederim halletmezsem bu memleketi terk ederim. 3 yılda ithal ete bağımlığı bitiririm” dedi.

“5 MAYIS’TA KONGREMİZ VAR”

Kendilerine çok önemli bir görev verildiğini vurgulayan İyi Parti Ayvalık İlçe Başkanı Mehmet Amaç, “Tertemiz insanlarla yeni bir vizyon çizmek istedik. Kendi çevresinde sevilen sayılan arkadaşlarla yepyeni bir yönetim yaptık. Halk nezdinde çok beğenildi. 5 Mayıs’ta kongremizi yapıp asil yönetimimizi de seçeceğiz” dedi.