DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ’NDE SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜLER

Nilgün  KAYA

Ayvalık Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu tarafından ‘Dünya Sağlık Günü’ nedeniyle düzenlenen doğa yürüyüşünde, 200 kişi sağlık için yürüdü.

Konsey bünyesindeki Spor Çalışma Grubunun organize ettiği yürüyüş 7 Nisan Cumartesi günü, Ali Bey (Cunda) Adası’nda gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Ayvalık Kent Konseyi yönetim kurulu ve spor çalışma grubu üyelerinin yanı sıra İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Doktor Mehmet Onur Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özay Dörttepe, TEMA Ayvalık Temsilciliği, Ayvalık Basketbol Kulübü, Ayvalık Atletizm Spor Kulübü üyeleri de katıldı.

‘Sağlık için hareket et’ sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş Cunda Adası Hamamcı Mevkiinde başlayıp 5 km’lik güzergâhta devam etti. Parlamenterler Sitesinde son bulan yürüyüş hakkında bilgi veren Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli,  “Bu yıl Dünya Sağlık gününün teması ‘evrensel sağlık sigortası’  ve özellikle yoksul ülkelerde Dünya Sağlık Örgütü yaşlı ve çocukların ücretsiz sağlık hizmetlerine erişimi için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Sağlıklı yaşam için doğa ve yürüyüş yapmanın gerekliliğini bir kez daha belirtmek isterim” dedi.