SEVDADAN AYRILIĞA UNUTULMAZ ŞARKILAR

Nilgün KAYA

Gönül Tuna Müzik Topluluğu ‘Sevdadan ayrılığa hicaz faslı’ konserinde İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı öğretim üyeleri ile bir araya geldi.

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde müzik topluluğuna, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarından Kerem Duru (Viyolonsel), Celâlettin Kahraman (Keman), Armağan Sezer (Klasik Kemençe), Halil Altınköprü (Kanun), Muharrem Sönmez (Ney), Metin Gülen (Tanbur) eşlik etti.

Koronun seslendirdiği şarkıların yanı sıra  Fuat Çağatay ‘Yorgun düştüm koklamaktan hayalini dün yine’,  Çağla Aydın  ‘Açmazsan eğer kalbime sen yâre-i hicran’, Namık Erçin  ‘Sen hep beni mazideki halimle tanırsın’, ve ‘Ne çok çektim hasretini bilsen ah ben’, Gönül Demirli ‘Dokunma kalbime zira çok incedir kırılır’ şarkılarını solo olarak seslendirdi. Sunuculuğunu Nevran Yıldız’ın yaptığı konserin ilk bölümünde Hicaz, ikinci bölümünde Sûznâk ve Hicazkâr eserler seslendirildi. Müzik Topluluğu dinleyicilerin ısrarlı alkışlarına ‘Mazi Kalbimde bir yaradır’ tangosu ile teşekkür etti. Çağla Aydın ve Osman Selis tangoya dans ederek eşlik etti. İki kez bis yapan topluluğun konseri beğeniyle dinledi.