AYOP’TA HEDEF BÜYÜK

Nilgün KAYA

Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular (AYOP) Derneği yeni yönetimini belirledi. Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ı ziyaret eden AYOP yönetimi hem derneğin kapsamına tüm sektör temsilcilerini dâhil etmek hem de turizmi 12 aya yayma hedefini gerçekleştirmek için çalışmalara başladı.

Yıllarca başkanlığını yürüten Hatice Arga’nın vefatının ardından 28 Şubat’ta yaptığı genel kurulda yeni yönetimi belirlenen Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği, sezona 2 ay kala hızla çalışmalarına başladı.

“TURİZM SEZONUNUN UZAMASI İÇİN HERKES DESTEK VERMELİ”

Başkanlığını İbrahim Çolak’ın, üstlendiği AYOP yeni yönetiminde, Hasari Kaplan, Nebahat Gülhan yer alıyor. 15 Mart Perşembe günü Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ı makamında ziyaret eden AYOP Yönetimi, Ayvalık turizm sezonunun uzatılması hedefiyle hareket edeceğine işaret etti.  AYOP Başkanı İbrahim Çolak, derneğin kapsam alanını tüm sektör temsilcilerini içine alacak şekilde genişletme planları olduğunu, Ayvalık Otelciler ve Turizm işletmecileri Derneği haline gelmek istediklerini ifade etti. İlçenin trafik, kirlilik ve karmaşa başta olmak üzere, sokakta yaşayan hayvanlar, tarihi binaların zaman yenik düşmesi gibi sorunlarına değinilen görüşmede Kaymakam Gökhan Görgülüaslan’ın destek sözü verdiği öğrenilirken yaz sezonunda nüfus oranındaki artışın hizmete olumsuz etki ettiği ve turizm sezonunun uzaması için öncelikli olarak hizmet kalitesinin yükseltilmesi gerekliliğine vurgu yapıldığı belirtildi. AYOP Başkanı İbrahim Çolak, “Turizmi 12 aya yaymak istiyorsak herkes elini taşın altına koymalı. AYOP olarak bu konuda; sektör temsilcilerini bir araya getirmek, belirli kuralları oluşturmak ve sosyal projelerde yer almak gibi hedeflerimiz var” dedi.