İSTİKLAL MARŞI 97 YAŞINDA

Nilgün KAYA

Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı ve bir ulusa ‘korkmamayı’ öğreten İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 97 yılı Ayvalık’ta da törenle kutlandı. İsmet İnönü Kültür Merkezi’ndeki törenin son bölümünde genç denizcilere Türk Bayrağı gaziler tarafından teslim edildi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılı nedeniyle Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tören, 12 Mart Pazartesi İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başladı. Okul Müdürü Hüseyin Aday’ın konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy ve Gençlik konulu drama izlendi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma günü nedeniyle ilçe çapında düzenlenen resim, şiir okuma ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında birinci olan Altınova Merkez İlkokulu’ndan Güneş Çetintav, ikinci olan Ali Çetinkaya İlkokulu’ndan Gamze Bağış ve üçüncü olan Necmi Komili İlkokulu’ndan Nursel İrem Meriç’e ödülleri Kaymakam Gökhan Gögülüaslan tarafından verildi.  İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Ali Çetinkaya Orta Okulu öğrencisi Burak Kuvet, ikinci olan Çakmak Orta Okulu’ndan İrem Yıldırım ve üçüncü olan Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’ndan Ahu Nisa Kurtuluş’a ödülleri İlçe Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu tarafından verildi. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Ayvalık Anadolu Lisesi’nden Merve Deniz, ikinci olan Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sevda Akkanat, üçüncü olan Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Can Elyas’a ödülleri Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından verildi.

‘Rol model Mehmet Akif Ersoy’ temalı sunumun ardından İstiklal Marşı okumasında birinci olan öğrenci Burak Kuvet, sahnede İstiklal marşını, kompozisyon dalında birinci olan Merve Deniz kompozisyonunu okudu. Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ‘Tarihin akışında İstiklal Marşı’ adlı oratoryo izlendi. Oratoryo sonunda Muharip Gaziler Derneği yönetimi sahneye çıkarak, Türk bayrağını gençlere teslim etmesiyle tören sona erdi.