KADIN VE TOPRAĞIN GÜCÜ MEDENİYETLERİN İZİNDE BULUŞTU

Nilgün KAYA

Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Seramik Bölümü kursiyerleri, Hititlerden Roma İmparatorluğuna uzanan Anadolu Medeniyetlerinin izini toprağın seramiğe dönüşümüyle sürdü.  22’si kadın 23 kursiyerin hazırladığı ‘Dünden bugün Anadolu Medeniyetlerinin izleri’ başlıklı sergi, Dünya Kadınlar Günü’nde Ayvalık’ta yaşayanların beğenisine sunuldu.

Ecem Ay yönetiminde 3 ay önce açılan Ayvalık Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Seramik Bölümü kursuna katılan 23 kursiyerin sergisi, İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, 8 Mart Perşembe günü saat 13.00’te açıldı.  Dünya Kadınlar Günü nedeniyle  ‘Dünden bugüne Anadolu Medeniyetlerinin izleri’ adını taşıyan sergide, Anadolu medeniyetleri denilince ilk akla gelen Güneş Kursundan Kültepe tipi idole, çok bilinmeyen Roma dönemi kuş başlı emzikli kap ile Artuklu dönemi sikkeleri gibi 26 seramik obje yer aldı.  Alev Mutlu, Naci Boran, Ayşen Babacan, Berrak Tomar, Kadriye Aköz, Nazlı Kemer Nergis Çakıroğlu, Ekin İlktürk, Selda Akın, Canan Eke, Şeydağ Bekis, Yadigar Çarkçı, Aylin Tüzün, Rüveyde Dülgeroğlu, Yeşim Altunay Necla Küçükdere, Nahide Toros, Figen Yanık, Fatma Bener, Ece Türümen, Barbara Kartal, Aylin Ülkümen, Olcay Altunbaş’ın çalışmaları beğeni topladı.

“KADININ BÜTÜNLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ KULLANDIK”

Usta öğretici Ecem Ay, “Kursiyerlerimle 3 ay önce kursumuza başladık, bu sergiye ise 1 aylık bir çalışma ile hazırlandık. Halk Eğitim Merkezinde ilk defa bugün böyle bir sergi açılıyor. Dünden bugüne Anadolu Medeniyetlerinin izlerini taşıdık. Bizim de bir izimiz olsun dedik. Kadının bütünleştirici gücünü kullandık” dedi. Çamurla buluşmanın ve onunla bir şeyler yapmanın baştan beri heyecan verici geldiğini belirten kursiyer Ayşen Babacan “Bu sergide amacımız toprakla kadının gücünü bir araya getirerek çamurdan bir şeyler elde etmek ve eski medeniyetlerin izlerini günümüze taşımaktı” dedi. Sergi 11 Mart tarihine kadar gezilebilir.