AYVALIK, BERLİN ITB FUARI’NDA

Nilgün KAYA

Ayvalık, Almanya’nın Berlin Kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm ve ticaret fuarı olarak kabul edilen Berlin ITB’de tanıtılıyor.

Macera Turizmi, İş Turizmi, e-Turizm, Kültür Turizmi, Eğitim ve İstihdam Turizmi, Seyahat Teknolojisi, Gençlik Seyahat & Ekonomik Konaklama alanlarında tanıtım açısından dünyanın en büyük turizm fuarı olarak kabul edilen Berlin İTB Fuarı başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı standında Ayvalık’ ta yerini aldı.

Almanya’nın Berlin kentinde 7-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin 2018 Turizm ve Ticaret Fuarı’nda açılan stantta Ayvalık Turizm Geliştirme Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin ve Nurhan Fidancıoğlu Ayvalık’ı ziyaretçilere her yönüyle tanıtacak. Düsseldorf- Edremit arası uçak seferlerinin Haziran ayında başlayacağı ve her salı yapılacağı yönünde görüşmelerin bittiğini belirten Ümit Özgültekin, Ayvalık standının büyük ilgi topladığını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Ayvalık standına uğradığını, ll Anatolia Turizm Geliştirme şirketinin başkanı Hüseyin Baraner, Çanakkale Turistik Oteller Birliği Asos Bölge Sorumlusu Hilmi Selimoğlu ve Çanakkale otelcileri Ayvalık standında görüşmeler yaptıklarını söyleyen Özgültekin,  fuar kapsamında uçak firması Germania ve  Alman tur operatörü ETi ve FTI ile görüşüleceğini ifade etti.